Prin blogosfera literara (1 – 7 aprilie 2013)

DESPRE AUTOR

Dan Romascanu

M-am nascut in Bucuresti, unde am trait primii 31 de ani de viata. Din 1984, m-am mutat impreuna cu sotia mea Liliana in Israel, unde am lucrat ca inginer specialist in domeniul comunicatiilor si al Internetului. Din 2016, imi dedic mai mult timp familiei (doi baieti, un numar in crestere de nepoti) si pasiunilor care m-au insotit cea mai mare parte a vietii: calatoriile, cartile, filmele, teatrul, artele plastice, muzica de jazz, blues si clasica, sportul vizionat de pe canapeaua din salon, scrisul si comunicarea pe Internet.( 7 )
 • Bon Jovi

  se observa ca aceasta rubrica nu merge decat cu oamenii de casa ai acestui minuscul site

  Răspunde
  • Jovi

   Domnule Andrei Zbirnea (cred că ăsta e numele dvs. real), de ce nu ne semnalați scrierile dvs., poate merită promovate, suntem conștienți că doi oameni nu pot acoperi toate blogurile literare din România.
   În altă ordine de idei, dacă suntem atât de minusculi, de ce v-ați mai obosit să concepeți un comentariu și să vă obosiți să dați un nume și o adresă de mail fictive?
   În al treilea rând, de ce ați fi interesat de un concurs de pe acest ”minuscul site”, de o amărâtă carte gratuită… Sau nici asta nu e bună ca promovare a lecturii?
   Și, în final, să știți că am fi onorați ca oamenii din articolul nostru (Daniel Cristea-Enache, Anca Manolescu, Adrian Cioroianu, Nicolae Manolescu, etc.) să fie oamenii noștri de casă 😀

   Răspunde
   • Delia

    Ce ma inebunesc dupa „anonimii” stia „venetieni”
    :-), care nu au barbatia sa-si exprime parerile direct, onest si mai ales inteligent!!!

    Răspunde
 • Razvan

  Ufff Jovi, de ce o trebuit sa treci articolul lui Nicolae Manolescu? Chiar ti s-a parut atat de bun si de important incat sa-i dai share? 🙂
  Te intreb, nu cu rautate sau malitiozitate, ci pentru ca domnul Manolescu nu stie nici macar sa scrie corect numele autorului (Timothy Sneyder in loc de Timothy Snyder) ca sa nu mai spun ca face o greseala mai mult decat copilareasca in momentul in care spune: „Şi asta tot ideologie este, ca orice adevăr ascuns, fie şi pe jumătate.” De unde a scos domnul Manolescu aceasta definitie? De cand o ideologie un adevar ascun, macar pe jumatate? Definitia din DEX, de exemple, e suficient de clara ca sa nu permita deviatii si/sau divagatii in genul celei de mai sus.
  „Se pune, fireşte, întrebarea dacă Stalin însuşi credea în această explicaţie dată de el însuşi tragediei.” – este o intrebare retorica pe care domnul Manolescu probabil ca o rosteste ca sa creasca putin dramatismul articolului dumnealui, fapt subliniat de autorul volumului Taramul Mortii, pentru ca e stiut faptul ca atat Stalin cat si agitatorii lui inventau tot felul de teorii conspirationiste doar pentru a-si sustine si justifica iesirile violente si masacrele. Se pare ca domnul Manolescu ori nu a citit cu atentie cartea (ori nu a citit-o chiar deloc) ori este mult sub dumnealui ca sa fie si atent la ce scrie un oarecare american cu numele de Timothy Snyder care nici nu are asa de multe lucrari la centura precum batranul centaur Manolescu.
  Nu sunt am nicio problema cu domnul Manolescu dar, am impresia, se pare ca, cu cat iti este mai inalt piedestalul, cu atat respiri aer mai rarefia si creierul nu se mai iriga atat de bine… si observ ca este o moda ca multi oameni de cultura consacrati sa considere suficient scrierea unui articol sau exprimarea unei opinii fara sa si aduca argumente sau sa fie atenti la constructia discursului sau ideilor.
  Sper sa nu mi-o iei in nume de rau si sa nu te superi pe mine, insa nu pot sa nu-mi exprim parerea mai ales cand vad cate un „monstru” precum domnul Manolescu cum o face de oaie (eu sunt de principiul ca, cu cat esti mai sus cu atat trebuie sa fii mai atent la ce spui si faci).
  PS – oamenii de talia lui Manolescu oricum sunt vizibili, nu ar fi mai bine sa scoateti la lumina bloggeri mai putin cunoscuti si expusi luminii reflectoarelor? Le-ati face un mare bine unor talente inca nedescoperite si timide (nu ma refer la domnul Zbirnea pentru ca am observat eu din blogul lui nu face altceva decat sa faca cate un tabelas cu ce a citit si ce a vizionat intr-o luna…).
  Cu stima,
  Razvan

  Răspunde
  • Dan Romascanu

   Multumesc pentru comentariu, Razvan! Semnalarea articolului domnului Manolescu imi apartine. Sunt de acord cel putin in parte cu comentariile tale despre articol. L-am selectat pentru ca mi s-a parut importanta cartea si pentru ca mi s-a parut important ca tocmai Nicolae Manolescu a scris despre carte. Scopul acestor reviste ale blogosferei este de a aduce in atentia cititorilor blogului ceea ce este mai interesant in blogosfera si in presa culturala accesibila pe Internet, tinand cont ca multi dintre cititori nu traiesc in Romania si nu au acces la presa scrisa. Asta nu inseamna nici ca articolele semnalate sunt impecabile, si nici ca am fi de acord 100% cu opiniile exprimate in ele. Semnalele sunt o invitatie la lectura si eventual la discutie. In legatura cu bloggerii mai putin cunoscuti, daca urmaresti rubrica cred ca stii ca suntem permanent in cautare de lucruri noi si de nivel calitativ bun, am publicat si vom publica link-uri ale unor astfel de bloggeri, si invitam pe cei care doresc sa fie semnalati in rubrica sa ne scrie pentru a ne atrage atentia despre ceea ce posteaza.

   Răspunde
   • Razvan

    Pai, cu atat mai mult cu cat multi cititori nu sunt din Romania si nu au acces la presa scrisa ar trebui sa aibe parte de articole de calitate. 🙂
    Nu spun ca e usoara munca voastra insa eu o apreciez pentru ca singuri v-ati inhamat la ea, singuri v-ati propus-o si tot singuri v-ati facut, prin munca buna prestata, un standard. Ori etalonul pe care singuri vi l-ati trasat ma face sa am asteptari si pretentii de la voi. 🙂
    „Asta nu inseamna nici ca articolele semnalate sunt impecabile, si nici ca am fi de acord 100% cu opiniile exprimate in ele. Semnalele sunt o invitatie la lectura si eventual la discutie.” – nu cred ca doriti sa fiti un centru de presa si nici un motor de cautare, ori, prin faptul ca articolele care apar pe situl vostru (precum articolul scris de Codrut care este net superior celui scris de Manolescu) arata ca puteti fi si aveti capacitatea de a fi formatori de opinie sau chiar ascutite si valoroase minti critice.
    Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti cu nasul pe sus, ci doar sa va mentineti la nivelul de sus la care sunteti si v-ati ridicat singuri. 🙂

    Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *