Însemnări din pribegie Recomandat

Țara noastră arde și prințul lor se plimbă!

Din ciclul ”Țara noastră arde și prințul lor se plimbă”, după cum știți, prințul Charles, a venit, pentru a doua oară, oficial, de pe meleaguri de liră și spor, pe meleaguri de jale și dor. Mă rog, după cum se știe, Charlică a tot venit neoficial pe la noi de vreo 300 de ori, ba ca să ne protejeze pădurile, mediul, caprele, urșii, ursarii, ba ca să ne bea palinca… Sanchi. Io cred că vrea să fure locurile de muncă ale ciobanilor din Bucovina! Să-l lase pe Ghiță fără Job. Că, vorba aia, fără telefon au grijă să-l lase ai noștri.

Faza e că între cele două întâniri de la palatul Cotroceni și cele din Victoriei, unde în prima l-a umilit pe Johannis arătându-i poze cu palatul din Buckingham (pe sistemul: „Vezi frate, mai ai de dat meditații, asta înseamnă să ai proprietăți”), iar în cea de-a doua a luat lecții de Grindeanu cum se dă la știucă, moștenitoru lu aia bătrînă cu pălării ca niște OZN-uri a vizitat și Muzeul Satului unde i s-a pus muzică populară. Greu de spus dacă i s-o fi dat spre audiție ceva din tezaurul nostru de aur, știu io, de exemplu o Gabi Luncă cu „Dă mamă cu biciu-n mine”, o Irina Loghin cu „Deschide gropare mormântul”, adică piese pline de optimismul care ne caracteriează ca nație.

După cum se vede, Charlică s-a prins și într-o horă, puțin crispat (se-nțelege), pentru că – na ! – nu era sigur dacă ăia din horă chiar vor să danseze alături de el sau vor să-l buzunărească. Părerea mea (hop-și-așa) e că mai bine i s-ar fi pus o manea: Una cu dedicație: De la romââânuuu bradăr cu codruuu…pentru fratele lui barosan, englezuuu cu brexituu…”

De pildă, Azur, cu prințișorul meu: „Prințișorul meuuu/ mor de dorul tăăău… Ți-auud vorbeleee…Ți-aud șoapteleee…”

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=ag3CdrLZl_A’]

Articole similare

‘Interfețe mai inteligente’ – Îndreptarul alegerilor noastre în lumea digitală

Sabin Danita

Literatura de formare (im)personală. Scurt excurs despre imbecilizare!

Sabin Danita

Match point!

Sabin Danita

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult