Filme: apariții viitoare

Cum se pot spăla banii în mod eficient: Ozark (sezonul 2, 2018)

Dacă vă mai amintiți din ianuarie, când v-am povestit prima dată despre Ozark sezonul 1, acesta este un serial de puține episoade (10 în primul sezon) cu o acțiune condensată și fără înflorituri inutile, care ne prezintă un subiect destul de puțin analizat în seriale: spălarea banilor. Un prim sezon foarte interesant, cu discuții financiare aflate dincolo de marginea legalității, dar și cu mult mister și acțiune, cu interpretări pe măsură, în prim plan fiind Jason Bateman, foarte bun.

Primul sezon mi-a rămas în minte și, într-un binging de weekend, de vreo 10 ore, ați putea să-i acordați o șansă. Ar fi destul timp să aprofundați, mai ales că bucuria a fost mare când am aflat, din știrile Netflix, dar și din avanpremiera lunii august că sezonul 2 va apărea pe 31 august 2018. Din fericire, am avut acces la câteva episoade în avanpremieră și vă pot spune câte ceva despre lucrurile la care vă puteți aștepta, deși sunt sigur că există și multe twist-uri neașteptate.

După cum știți, Marty și Wendy Byrde s-au mutat din Chicago spre Missouri, în frumosul ținut Ozark, pentru a scăpa de traficanții de droguri care-i șantajau, dar și pentru a muta în altă parte epicentrul spălării de bani, spre o zonă mai liniștită, cu afaceri mai puțin urmărite și cu oameni simpli. Inițial se părea că totul merge pe roate, după ce au achiziționat câteva afaceri locale, au umflat prețurile și banii au început să se mute dintr-un loc în altul, ba chiar să se și întoarcă. Numai că nicăieri nu e ușor și apar primele probleme cu localnicii sau cu poliția care investighează scurgerile de fonduri.

Pe acest fond, în sezonul 2, familia Bryde trebuie să continue spălarea de bani, din ce în ce mai multe părți devenind implicate: fosta proprietară a localului de striptease a fugit cu o parte din bani, cartelul de la Chicago vrea sume importante, cei doi Snell (impecabil construiți cei doi actori) vor o piață de desfacere pentru drogurile fabricate. Și atunci Marty nu găsește altă soluție, ca să împace pe toată lumea și să găsească cel mai bun loc de spălare a banilor, decât să propună construcția și apoi funcționarea unui cazino. Cam asta e începutul, numai că, indiferent dacă banii există, nu este așa de simplu, pentru că un nou cazino în zonă ar deranja concurența, dar ar avea nevoie și de un vot politic.

Astfel, centrul acțiunii primelor 2-3 episoade se mută de la Marty spre soția sa, Wendy, care vine cu istoria sa profesională, de consultant în campaniile electorale, pentru a descoperi metode, legale sau mai puțin legale, pentru a influența voturile senatorilor. Așadar, discuțiile financiare din primul sezon se mută aici pe alte două planuri: primul este cel politic, privind discuțiile din culise, influențele, lobby-ul, constituirea de dosare adversarilor politici; al doilea privește thrillerul polițist, pentru că astfel de ”ilegalități” sunt urmărite de o echipă importantă, care se apropie pas cu pas de Ozark (deși principalul agent FBI pare mai curând ridicol decât eficient, cel puțin așa l-am văzut în sezonul întâi).

Unul dintre personajele cheie, așa cum am văzut și în primele 10 episoade, este Ruth Langmore, interpretată excelent de Julia Garner, un ajutor important pentru familia Bryde. Este acel tip de personaj pe care nu știi de unde să-l iei și ale cărui acțiuni viitoare sunt extrem de greu de ghicit. Chiar dacă pare de partea familiei, are un trecut și un prezent foarte inconstant, de vreme ce ea a dus greul unor infracțiuni nedescoperite în trecut și este acum, în sezonul doi, prinsă între faptele bune și revenirea tatălui său din închisoare, deloc reeducat în perioada petrecută acolo, aflat în perioada de liberare condiționată. Deși este o fată bună, este foarte greu de anticipat pe ce parte a baricadei va rămâne sau va ajunge la final.

Așadar, un serial foarte bun, plin de suspans și puțin previzibil, pe care vi-l recomand, al cărui sezon al doilea va putea fi urmărit integral (10 episoade) de vinerea viitoare, 31 august 2018, pe Netflix România.

Pentru alte recomandări, puteți căuta cu încredere și pe grupul de recomandări Netflix România.

https://www.youtube.com/watch?v=kd5QS_I_yGc

Articole similare

Escapada, de Lavinia Braniște

Jovi Ene

Românii nu vor fi nicicând precum nemții. Pe marginea unui volum de Jan Cornelius și Adina Popescu

Jovi Ene

Interviu Vasile Ernu: ”Credinţa este o chestiune personală şi intimă şi nu mă deranjează atîta timp cît nu invadează spaţiul public şi cel privat”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult