Filme: apariții viitoare

The Innocents (2018) este promițător, are de toate

The Innocents (2018, serial, 8 episoade)
Realizatori: Simon Duric, Hania Elkington
Distribuția: Sorcha Groundsell, Percelle Ascott, Guy Pearce

Am avut prilejul zilele acestea să urmăresc în avanpremieră primele episoade din The Innocents, serialul britanic cu iz nordic (Norvegia are un rol foarte important în poveste, veți vedea) care apare zilele acestea pe Netflix. Cum sunt interesat de orice film european, mai cu seamă dacă are ceva mister și imprevizibil și dacă nu sare prea des pe pantele horror, am decis să-i dau o șansă și pot spune, acum, că îl voi vedea pe tot în perioada următoare, după ce va apărea pe portal pentru toată lumea.

Ce am descoperit? Filmul merge pe mai multe paliere, așa încât fiecare spectator ar putea fi încântat de unul dintre ele. De exemplu, magia young adult poate găsi fani, pentru că unele dintre personajele principale sunt tineri de doar 16 ani (de altfel, aniversarea de 16 ani este momentul cheie în jurul căruia se învârte mare parte din acțiune), care sunt îndrăgostiți și, din cauza problemelor familiale, decid să fugă departe, spre Londra, spre o viață mai bună. Cam devreme, nu? Numai că, pe drum, descoperă că epilepsia pe care o trata de mai mult timp se dovedește a fi o abilitate extraordinară, pe care o conștientizează treptat, îngrozită de efectele asupra propriei persoane, dar și a celor din jur: June își poate schimba corpul, intrând în pielea altor persoane. 

Există și alte personaje care fac parte din poveste: tatăl sau protectorul lui June, care pare că ascunde secrete teribile, dar în același timp, în ciuda severității sale, pare un om bun; fratele ei, bolnav, care nu iese niciodată să vadă soarele, dar își iubește enorm sora; profesorul Halvorson (interpretat de cunoscutul Guy Pearce) pare a avea un rol determinant, de vreme ce conduce un fel de fermă de experimente și discută despre aceste schimbări de corp chiar cu mama lui June, care a părăsit Anglia pentru Norvegia de ceva ani. Însă acest rol este un pic neconvingător în primele episoade, vor fi, desigur, surprize.

Așadar, un serial care nu îți lasă prea multe idei despre continuare (deși un spectator pasionat va construi mereu scenarii alternative), este plin de mister și de imprevizibil, are elemente de young adult, dar și de thriller nordic, are peisaje superbe (fiordurile norvegiene, casele de la țară din Anglia) și personaje interesante, care promit transformări și evenimente palpitante în următoarele episoade. Un serial bun, chiar dacă este pe alocuri molcom și liniștit. Dar fiecare episod se termină cu promisiuni pentru viitor și nu vă lasă fără dorința de a mai da o dată play.

The Innocents apare chiar mâine, vineri, 24 august 2018, pe Netflix România.

Pentru alte recomandări, puteți căuta cu încredere și pe grupul de recomandări Netflix România.

Articole similare

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în martie 2022

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (7 – 13 ianuarie 2013)

Jovi Ene

Black Lives Matter: ”Băieții de la Nickel”, de Colson Whitehead

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult