Filme Filme europene

Linia subțire dintre noi și monștri: Wir Monster (2015)

Wir Monster (2015) – We Monsters
Regia: Sebastian Ko
Distribuția: Mehdi Nebbou, Ulrike C. Tscharre, Janina Fautz

Ce ați face sau mai degrabă ce nu ați face pentru a vă proteja copilul dacă se confruntă cu situația în care ea sau el a făcut ceva foarte greșit? Care este momentul când greșelile pe care le face toată lumea la vârsta adolescenței devin ceva foarte diferit și foarte periculos? Este linia de demarcație dintre sănătate mentală și nebunie, între o persoană normativă și un monstru așa de clară cum ne place să credem? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care mi le-am pus în timp ce vedeam „Noi, monștrii” („Wir Monsters” în limba germană) regizat și scris (în colaborare) de Sebastian Ko. Nu știam nimic despre acest cineast, după IMDB acesta este doar cel de-al doilea film de lung metraj al său, și mi-a plăcut.


Este un thriller și unul bun, așa că nu voi spune prea mult despre poveste. Doi părinți despărțiți colaborează pentru a o ajuta pe fiica lor într-un moment critic al vieții ei. Există suficiente surprize și schimbări de perspectivă pentru a menține interesul spectatorilor de la început până la sfârșitul filmului. Există, de asemenea, o combinație destul de solidă de teme subterane, cum ar fi responsabilitatea, limitele dragostei părintești, revolta adolescentină și comunicarea între generații. Toate acestea se reunesc într-o manieră mai mult decât satisfăcătoare.

Filmul este susținut de joc solid din partea întregii echipe de actori, dar mai ales de Mehdi Nebbou în rolul tatălui și Janina Fautz ca fiica adolescentă. O doză puțin mai mare de efecte cinematografice ar fi transformat acest film într-un film de groază, dar regizorul Sebastian Ko pare să fi ales să rămână în limitele unui thriller psihologic realist. Cred că a decis bine. Versiunea de groază poate fi lăsată pentru remake-ul american.

Nota: 8/10

Articole similare

Prin blogosfera cinefilă (23 – 29 martie 2020)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (10 – 16 septembrie 2012)

Dan Romascanu

Filme pe scurt: Toni Erdmann (2016)

Tudor Mirică

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult