Filme Filme: apariții viitoare

Ploaia care va veni, le va potopi pe toate: The Rain (2018)

The Rain (2018)
Creatori: Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen, Christian Potalivo
Distribuția: Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Jessica Dinnage, Lukas Løkken, Johannes Kuhnke

Cei familiarizați cu melodiile lui Florian Pittiș din perioada Pasărea Colibri știu melodia care dă titlul postării. Cei care au văzut cel mai recent sezon din The 100 știu că o ploaie malefică distruge Pământul și cei care care vor să supraviețuiască au două posibilități: spațiul sau buncărele. Dacă vor supraviețui, vom afla abia în sezonul 5, care abia a început.

Nu departe de acest scenariu este și serialul danez The Rain, din care am văzut zilele astea primele trei episoade, în avanpremieră, și vă voi povesti pe scurt ce impresie mi-au făcut. Plec de la premisa că măcar o parte din cititori sunt amatori de Netflix (sau dacă nu sunt, poate vor deveni) și sunt amatori de filme sau seriale post-apocaliptice. Căci despre asta e vorba în Ploaia, un serial care se concentrează pe aventurile unui grup de tineri care supraviețuiesc unei ploi malefice, care răspândește un virus pe Pământ (deocamdată necunoscut), ce ucide o mare parte a omenirii. Supraviețuitorii trebuie în continuare să se ferească de ploaie, dar mai ales să-și procure hrana.

Primul episod se concentrează pe viața a doi copii – o fată adolescentă și un băiat de aproximativ 12 ani – care, despărțiți de părinți aparent pentru totdeauna (mama moare în ploaia de la suprafață, tatăl pleacă să descopere vaccinul contra molimei), trebuie să supraviețuiască într-un buncăr pe o perioadă lungă de timp. Numai că, după șase ani, când ambii sunt schimbați ca înfățișare – na, la vârsta aia te schimbi repede -, trebuie să iasă din ascunzătoare întrucât merindele s-au terminat. Oare ce lume vor descoperi când vor ieși afară?

Asta trebuie să aflați voi, cei care veți urmări serialul, dar surprizele sunt demne de orice thriller post-apocaliptic bun, film sau serial, pe care l-ați văzut în ultimii ani. Cert este că își vor găsi atât prieteni, cât și dușmani, că trebuie să se împrietenească cu cei buni și să formeze echipe care să le asigure supraviețuirea. Ceea ce își doresc și devine scopul lor suprem este parcursul spre Suedia, unde se pare că există echipe de salvare, medici, oameni care caută soluții la acest test pentru omenire. Printre ei, se pare că se află și tatăl lor. 

Foarte inspirat din punct de vedere vizual, cu episoade scurte și pline de mister, The Rain are și marea calitate de a fi un serial de inspirație europeană, danez de data asta, și asta spune multe: avem parte de mister, de puține clișee și de actori inspirați, chiar dacă necunoscuți pentru cei mai mulți dintre noi.

The Rain este primul serial danez marca Netflix și va fi disponibil începând de vineri, 4 mai 2018.

Pentru alte recomandări, puteți căuta cu încredere și pe grupul de recomandări Netflix România.

Articole similare

Acest măr nu este din Paradis: Adams æbler (2005)

Dan Romascanu

Youth (2015) – Tinerețe

Delia Marc

Dans la maison (2012)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult