Recomandari Recomandat Stiri

Recomandări cărţi Black Friday (I)

E şi Black Friday, e şi Târgul de Carte Gaudeamus 2012, bântuie promoţiile la cărţi. Cum nu am avut timp să bântuim prin toate librăriile şi editurile care fac parte din promoţii, vă semnalăm mai mult câteva cărţi frumoase, care ne-au trecut şi nouă prin mână:

-Dacă nu aţi achiziţionat cartea preferată de la Nemira, acum este momentul ideal! În Vinerea Neagră, Nemira vă oferă reduceri de până la 70% şi cele mai bune titluri, recompensate cu premii de referinţă în literatură.

Descoperiţi autori precum Stephen KingGeorge R.R. MartinOrson Scott Card, Frank HerbertJulian Barnes sau Philip K. Dick şi romane ca Misterul lui Edwin Drood,Vorbitor în numele morţilorLumina ce se stinge.

-La Elefant.ro:

“Sunt o babă comunistă!”, de Dan Lungu, la un preţ extraordinar. Despre carte am scris eu aici: “Romanul lui Dan Lungu ar trebui să fie predat la şcoală, aprofundat şi apoi explicat pe larg părinţilor şi bunicilor noştri, dar şi celor care sunt prea tineri şi care consideră că perioada comunistă a fost o „binefacere”.”

-“Degete mici“, de Filip Florian, ediţia cartonată din 2010. Scriam pe vremuri: “Filip Florian a reuşit să-şi construiască opera plecând de la un context istoric şi temporal real, suprapunând acolo cu mare talent personaje şi acţiuni ficţionale şi, în acelaşi timp, foarte complexe.”

-“Radacina de bucsau, de O. Nimigean. Despre carte a scris Dan: “Impresia de ansamblu este cea a unei creatii inchegate si a unei viziuni complexe, care evita conventionalismul si nu face niciun fel de rabat unei realitati ostile.”

-La Libris.ro, reduceri între 30% – 85% pentru toate cele 147.787 de titluiri de carte. 22.563 de titluri în limba română şi 125.224 de titluri în limba engleză beneficiză în data de 23 noiembrie 2012 de cele mai mari reduceri aplicate în anul 2012.:

-“Arhivele de la Monte Negro“, de Octavian Soviany, despre care a scris tot Dan: “Octavian Soviany scrie intr-una dintre cele mai expresive limbi romanesti pe care mi-a fost dat sa le citesc, cu o imaginatie inepuizabila, facand reale cititorilor cosmarurile si miasmele de putregai ale fanteziilor sale. “

-“Concert in memoria unui inger“, de Eric-Emmanuel Schmitt. Delia spunea despre aceasta carte: “Mesaj profund uman, reflectat ideatic in sensuri religioase, psihologice si filozofice”.

-“Aromanii. Istorie, limba, destin, volum coordonat de Neagu Djuvara. Codrut ne prezenta cartea: “Rezumarea istoriei învăluite într-o ceaţă densă a aromânilor (sau macedo-românilor sau vlahilor) reprezintă o încercare foarte dificilă, dacă nu imposibilă.”

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (25 – 31 iulie 2016)

Jovi Ene

Povestea unui personaj 6: Maria Capelos despre Doamna T

Jovi Ene

La „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” se intră şi cu bani din comunism

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult