1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

Singin’ in the Rain (1952)

Singin’ in the Rain (1952) – Cantand in ploaie
Regia: Gene Kelly, Stanley Donen
Distributia: Gene Kelly, Donald O’Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Un film care debordeaza de optimism si care darama orice film muzical al ultimilor ani si nu numai. Nu pot compara acest film cu niciun musical al anilor ’90 sau 2000. De altfel, chiar daca nu a primit nici un premiu Oscar, este considerat cel mai bun musical facut vreodata la Hollywood. Este un film exceptional si l-am vazut de fiecare data cu mare atentie si cu un interes care nu a slabit la nicio vizionare. Rezultatul este ca m-a impresionat din nou.

Un film musical care celebreaza, intr-un fel, chiar aparitia filmului vorbit in Hollywood-ul anilor ’20. Suntem chiar in 1927 cand Cantaretul de jazz avea debutul in cinematografe si minuna spectatorii prin noua perspectiva asupra filmelor. In acest timp, Don Lockwood (Gene Kelly) si Lina Lamont sunt un cuplu de actori celebru in acea perioada, dar numai pentru componenta filmelor mute. Din cauza vocii ei pitigaiate, in momentul cand se doreste trecerea la filmul vorbit, atat el, cat si producatorii isi dau seama ca totul va fi un fiasco si trebuie sa caute cartea castigatoare.

Gene Kelly

De aceea, in momentul in care Don o intalneste din intamplare pe Kathy Seldon (Debbie Reynolds), hotaraste impreuna cu prietenul sau pianist sa o aleaga pe ea ca sa o dubleze ca voce pe Lina. In timp, cei doi se indragostesc (iar scena in care Don isi da seama de asta se incheie cu binecunoscutul cantec „Singin’ In The Rain”). Finalul filmului este in acelasi timp amuzant, pentru ca sa o asculti pe Lina Lamont cum vorbeste si canta este o splendoare a oricarui film de comedie, dar si emotionant, pentru ca intregul scenariu imaginat de aceasta pentru preluarea controlului asupra studioului este daramata de o idee simpla: este lasata sa vorbeasca si sa cante in fata spectatorilor.

Cel mai bun musical al tuturor timpurilor este impregnat de melodii frumoase, care rezista timpului: comica Make ‘Em Laugh a lui Donald O’Connor, Singin’ In The Rain al lui Gene Kelly, melodica Good Morning sau splendidul final de 12 minute Brodway Ballet (cateva dintre ele le veti regasi mai jos). Ma mira si acum nerecunoasterea acestui film in epoca, primind doar doua nominalizari la premiul Oscar (cea mai buna coloana sonora-Lennie Hayton si cea mai buna actrita in rol secundar-Jean Hagen), insa in timp valoarea i-a fost si ii este recunoscuta. Recomandat!

Nota: 9.5/10

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Cateva melodii din film.
1. Singin’ in the Rain

2. Good Morning

3. Fit As A Fiddle-cea mai amuzanta

Articole similare

Revista presei culturale (aprilie 2017)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (21 – 27 noiembrie 2016)

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (27 februarie – 4 martie 2012)

Dan Romascanu

1 comment

Cristian F. 6 noiembrie 2010 at 11:51

Chiar daca sunt fan SF, am apreciat acest film si cred ca il am in colectie. De fapt unele filme ‘romantice’ le-am procurat la sugestia sotiei si a fiicei mele.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult