Stiri

LANKAVATARA SUTRA sau Realizarea Nobilei Intelepciuni

Apărută de curând la editura Herald, în cadrul colecţiei Cărţi fundamentale, Lankavatara Sutra este o culegere de scrieri aparţinând unui învăţator Mahayana, în care acesta a notat probabil toate învăţăturile importante acceptate de către adepţii Mahayana din vremea sa.

Volumul intenţionează să familiarizeze cititorul interesat de spiritualitatea buddhistă, dar nu neapărat specialist în acest domeniu, cu genul de literatură de care ţine Lankavatara Sutra. Versiunea de faţă redă ideile de bază ale şcolii Vijnanavada, şcoala la constituirea căreia scrierea şi-a adus un important aport, reflectă stilul literar al Sutrelor Mahayana şi scoate în evidenţă imagistica la care autorii buddhişti fac din plin apel.

Lankavatara Sutra nu a fost scrisă aşa cum este scris un tratat filozofic, pentru a consacra un anumit sistem de gândire, ci a fost compusă pentru a clarifica cea mai profundă experienţă întâmpinată de spiritul uman.

Puteţi comanda cartea acum, de pe site-ul Editurii Herald.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (12 – 18 iunie 2017)

Jovi Ene

Avanpremieră Radu Gabrea la KINObservator-ul de la Union

Jovi Ene

Netflix prezinta orarul complet pentru septembrie!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult