Filme Filme americane

„Adulting” (HBO Max, 2022) cu Bill Maher. Un show despre duble standarde, cancel culture și ipocrizie dusă la extreme

„Adulting” (HBO Max, 2022)
Cu: Bill Maher

Nu mă număr printre fanii stand-up-ului american, deoarece mi se pare că e un amestec prea greoi de sarcasm și de ură. Poate acest lucru se datorează diferențelor noastre de mentalitate, dar un lucru e cert, printre toți comedianții din această sferă Bill Maher pare să ia jackpot-ul, mai ales în show-ul său „Adulting”, care va fi în curând disponibil pe HBO.

Ce face Maher în acest spectacol de o oră și un pic? Se amuză copios pe marginea purtării măștilor de protecție atunci când nu e cazul, vorbește despre cancel culture ca despre o molimă care ar putea afecta integritatea unei națiuni, ia peste picior fanatismul religios și un pic îi provoacă pe cei Qanon, vorbește despre politica defectuoasă a liberalilor și despre Trump, toate subiectele fiind abordate cu o dezinvoltură deosebită.

Spectacolul în sine pare a fi foarte natural, fără note forțate, fără o abordare prea dramatică. Ușor, lejer, plăcut, interesant – iată câteva dintre cuvintele care l-ar descrie perfect. În aceeași ordine de idei, Bill Maher pare să știe cum se conduce o sală, astfel încât să primești ovații aproape la orice glumă. Unde mai pui că știe excelent să găsească punctele nevralgice ale societății contemporane, scoțând din ele banalul, ridicolul, punându-l în fața publicului avid de atenție și de validare. Exact asta face Maher, validează opinia publică, transformând anumite certitudini în constatări pline de umor și sarcasm.

Totodată, țin să menționez că are o tonalitate foarte jovială, deschisă, universală, încât și un spectator din Europa de Est să îl urmărească și să fie de acord cu afirmațiile sale. Maher nu este un comediant în stil clasic, este mai degrabă un orator care pare să dea cu apă rece în publicul său. Acesta abordează destul de argumentat subiectele de actualitate din societatea americană, dar și din întreaga lume, fără a se sfii de interpretările cuiva.

Mi-a plăcut remarca în care afirmă că s-a săturat de afirmația „A trăi în America înseamnă a trăi în cel mai puternic stat din lume”. Paradoxul traiului în Greatlandia (așa o intitulează) e că ferestrele hotelurilor sunt bătute în cuie, pentru ca vizitatorii de fericire să nu sară de la etaj.

„Adulting” e o satiră incisivă, actuală, potrivită pentru perioada dificilă pe care o traversăm, ca o metodă de a ne păstra sănătatea mintală intactă. Nu știu dacă veți râde în hohote, dar cu siguranță o să primiți o porție de divertisment fără menajamente.

Spectacolul este scris și produs executiv de Bill Maher, regizat de Ryan Polito, în tandem cu producători executivi Marc Gurvitz, John Irwin și co-executiv produs de Casey Spira. Dacă sunteți în căutarea unui show de comedie și umor interesant, atunci acesta e remediul.

Vizionare plăcută!

Din 15 aprilie pe HBO Max.

Nota: 8/10

Articole similare

Un film, două păreri: You Were Never Really Here (2017)

Carmen Florea

The Sweetest Thing (2002)

Jovi Ene

Deneuve și Binoche excelente, într-un film inteligent și sensibil de Hirokazu Koreeda: La vérité (2019)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult