Stiri

Concurs de afișe pentru tinerii artiști, până pe 15 mai

Lungmetrajul de animație “Merge și-așa” în regia lui Valentin Urziceanu și produs de ABI Fundație – o satiră despre film, muzică și viață – intră în cinematografele din țară în luna iunie. Filmul intenționează să deschidă un dialog despre diversitate, acceptare și convergența dintre o serie de culturi și naționalități de pe teritoriul Europei. 

Cu prilejul lansării, distribuitorul Mockra Productions lansează un concurs de afișe pentru tinerii artiști vizuali – liceeni și studenți la facultățile de artă din țară – pornind de la subiectul filmului.

Giani este un băiat de etnie romă care visează să ajungă un mare chitarist, inspirat de modelul său, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche. În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătorește din București în Paris pe jos, iar pe drum are șansa să asculte melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu. 

Filmul pendulează între povestea lui Giani și drama echipei de creație în fața  constrângerilor din viața reală. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul într-unul fericit, ca în povești. 

Tinerii artiști sunt invitați să se înscrie pe mergesiasafilm@gmail.com, organizatorul urmând să trimită mai multe detalii despre film. Posterul trebuie să fie unidimensional (70 x 100 mm), orientare portrait, realizat în una dintre următoarele tehnici: grafică, pictură, colaj, tehnici computerizate, iar mesajul format din text și/sau grafică trebuie să fie relevant pentru film. Data limită pentru designul de afiș este 15 mai.

12 afișe selectate de echipa filmului vor fi expuse la Muzeul Național al Țăranului Român la finalul lunii mai, iar 3 dintre tinerii autori vor câștiga unul dintre premiile oferite de partenerii Fundația Calea Victoriei, Art&Hobby Studio și InLight Center, constând în vouchere la cursuri teoretice și artistice în valoare de 500 lei fiecare.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Iqads, Zile și Nopți, Spotmedia, Romania Journal, Liternet, Observator Cultural, Cinemap, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro.

Articole similare

Filme europene într-o grădină de vară de pe litoral, între 1-7 august, la Cinemascop

Jovi Ene

afostodata.net a devenit mijloc de învățământ omologat pentru copiii cu deficiență de auz și văz

Jovi Ene

Noutățile și oferta Publica la Gaudeamus 2018

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult