Stiri

Omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, pe Cinepub.ro

În această săptămână CINEPUB propune pasionaților de film românesc patru scurtmetraje independente, care au fost prezentate în cinematografele din România sub un generic comun: omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră. O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină) sunt propunerile săptămânii pe CINEPUB.

”Nici că se putea o colecție mai eclectică de scurtmetraje decât acest careu de ași care mizează totul pe o singură carte: moartea. Dincolo de tonul întunecat si nuanțele sumbre ale fiecărui film în parte, există un condiment de ludic și de inocență care transformă o experiență potențial alienantă într-una plină de emoție, umor negru și vitalitate”, Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, despre omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră.

Olimpia Melinte, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr sunt doar o parte dintre actorii din Scurt / 4: Istorii de inimă neagră. Iar Angela Similea are o apariție extraordinară, pentru prima dată pe marele ecran de la Rămășagul (1984).

Acțiunea filmului O lume nouă, regizat de Luiza Pârvu, are loc în Pennsylvania, în 1908. Petru o întâmpină cu afecțiune mută pe Ana, soția vărului său, în gospodăria lor din Lumea Nouă. Însă, înainte de a ajunge la inima ei, Petru trebuie să îi dea o veste care o va schimba pentru totdeauna. Filmul a făcut parte din selecția oficială a festivalului de la Brest 2014.

Distins cu o Mențiune specială la „Quinzaine des realisateurs”, Cannes 2014, scurtmetrajul Trece și prin perete, semnat de Radu Jude, este o adaptare liberă a povestirii „În magazie”, de A.P. Cehov.

Câștigător al premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj la festivalul de la Zagreb 2014, Kowalski, regizat de Andrei Crețulescu, spune povestea a trei bărbaţi care se întâlnesc într-un pub. Primul bărbat are prea multe întrebări. Al doilea bărbat are un plan perfect. Al treilea bărbat nu are nici o şansă.

Să mori de dragoste rănită, semnat de Iulia Rugină, îi prezintă pe Andrei şi Maria, doi tineri care decid că vor auzi pentru ultima oară cântecul Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De dragoste rănită. Filmul a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF 2014.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Les Films de Cannes à Bucarest

Jovi Ene

Netflix lanseaza trailerul pentru Ultimul protector al orașului Sezonul 2

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (5 – 11 septembrie 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult