Stiri

Crișan. Jude. Sitaru – pe CINEPUB.ro: 3 scurtmetraje multi-premiate

Vizual scurtmetrajeMegatron”, Palme d’Or-ul românesc din 2008, ”Lampa cu căciulă”, laureatul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sundance și ”Excursie”, film semnat de proaspătul câștigător la Berlin sunt scurtmetrajele eveniment din această săptămână pe CINEPUB.

CINEPUB propune trei scurtmetraje semnate de trei dintre cei mai importanți regizori români din ultimii ani: Adrian Sitaru, Marian Crișan și Radu Jude.

”Megatron”, ”Lampa cu căciulă” și ”Excursie” aduc în prim plan 3 copii care își urmăresc pasiunile până la capăt. Cu orice preț. Pentru ei lucrurile sunt simple și clare, iar pentru părinți devin din ce în ce mai complicate…

”Excursie”, scurtmetrajul semnat de Adrian Sitaru, spune povestea lui Eugen (9 ani) care, după ce află că extratereștrii au aterizat în România, fură o cameră video și începe să își  filmeze viața de zi cu zi. Apoi dispare.

excursie-play

”Lampa cu căciulă”, de Radu Jude, unul dintre cele mai premiate scurtmetraje românești (Sundance, Hamburg, Cracovia, Los Angeles, San Francisco, etc.) este un film cald despre relația tată-fiu și despre importanța lucrurilor mici în viață. Într-un sat uitat de lume, un copil vrea să vadă cu orice preț filmul cu Bruce Lee, doar că vechiul televizor al familiei s-a stricat. ”Lampa cu căciulă” este un road movie de la sat la marele oraș, în căutarea specialistului Bichescu, singurul în stare să rezolve problema.

lampa-caciula-play

Câștigător al premiului Palme d’Or la Cannes în 2008, ”Megatron”, filmul semnat de Marian Crișan, a avut o prezență importantă la festivaluri internaționale, unde a fost unanim apreciat (Milano, Palm Springs, Stockholm, Varșovia, etc). Scurtmetrajul spune povestea unui copil care își dorește să își sărbătorească ziua la McDonald’s, împreună cu ambii părinți. Nici faptul că locuiește într-un sat îndepărtat de orașul unde se află McDonald’s-ul, nici argumentele mamei, divorțată de tată, care îi spune că acesta n-are timp de ei, nu îl conving să renunțe la plan.

megatron-play

De asemenea, pe CINEPUB pot fi urmărite și alte doă filme semnate de Marian Crișan: scurtmetrajul ”Camelia” și lungemtrajul ”Morgen”, iar regizorul Adrian Sitaru este prezent pe platfomă cu alte cinci filme: lungmetrajele ”Din dragoste cu cele mai bune intenții” și ”Domestic” și scurtmetrajele ”Colivia”, ”Lord” și ”Chefu’”.

”Megatron”, ”Lampa cu căciulă” și ”Excursie” au premiera pe CINEPUB joi, 31 martie, ora 20:30.

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Despre leacuri inca nestiute si remedii miraculoase – „Fascinatie”, joi 17 oct. ora 19.00 la libraria Humanitas Kretzulescu

Jovi Ene

Expoziţia „Rendez-Vous cu Arta” rămâne deschisă până pe 28 mai

Jovi Ene

1 iunie pentru copii mari, editia a doua

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult