Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Cerul și spațiul. Lanterna magică

carte-cu-lanterna-cerul-si-spatiul”Cerul și spațiul. Lanterna magică”

Editura Didactica Publishing House, Colecția ”Primele mele descoperiri”, București,
Conceptie si realizare Claude Delafosse si Gallimard Jeunesse, ilustratii de Donald Grant

Oferta editoriala pentru copii a explodat in ultimii ani, parca in egala masura cu scaderea interesului copiilor fata de carte si cresterea exponentiala a atractiei catre tot felul de gadgeturi care mai de care mai sofisticate, din ce in ce mai abordabile ca pret. Insa cartea pasteaza un mister care va fi greu de egalat de tehnologiile moderne, poate pentru ca are o dimeniune concreta, tangibila. Raman de parere ca si exemplul familial se impregeaza cumva in constiinta celor mici. Care daca vor vedea parinti citind, indiferent de sentimentul initial de respingere, mai devreme sau mai tarziu, vor citi si ei. Daca vor avea in casa biblioteci, vor ajunge sa aiba si ei biblioteci garniste cu volume cand vor deveni adulti.

Carticica „Cerul si spatiul. Lanterna magica”, editata in cadrul interesantei colectii Primele mele descoperiri, (conceptie si realizare Claude Delafosse si Gallimard Jeunesse, ilustratii Donald Grant), publicata de Editura Didactica Publishing House, nu are cum sa nu starneasca interesul si curiozitatea celor mici. Informatiile succinte de genul „Oamenii au inceput sa cerceteze cerul din cele mai vechi timpuri” sau „Galileo Galilei a fost primul om care a studiat cerul cu ajutorul unei lunete, in decembrie 1609” sau „Americanul Neil Armstrong a fost primul om care a pus piciorul pe Luna in iulie 1969” se impletesc cu ilustratii extraordinare, care pot fi descoperite cu ajutorul unei lanterne magice (!), implicand copilul, tanarul nostru cercetator, intr-un joc care-i va capta suplimentar atentia.

Referirea la Marte („In trecut, oamenii isi imagineau ca pe planeta Marte traiesc omuleti verzi. Astazi stim ca acest lucru nu este adevarat”) m-a facut sa ma gandesc la inceputul explorarii acestei planete de sonde spatiale care au inceput sa ne transmita informatii din ce in ce mai precise si detaliate despre Marte, altadata, un punct foarte indepartat in spatiu. Iar a-martizarea pare a nu mai fi deloc un eveniment imposibil.

Cand viitorii adulti vor asista la acel eveniment care noua acum, in prag de razboi medieval religios mai degraba, ni se pare ca ar tine de SF, isi vor aduce aminte poate de astfel de carti care le-au oferit primele informatii despre cer si spatiu.

Puteți cumpăra cartea: Didactica Publishing House/Libris.ro.

Articole similare

Revista presei culturale (23 – 29 august 2013)

Jovi Ene

Două cărți pentru copii mici de la Humanitas Junior: Între cer și pământ; Povești zăpăcite cu Luca și Raluca

Jovi Ene

Șuetă stelară în luneză: Lunus Plinus și Andrei în Țara lui Faci ce Vrei

Carmen Florea

1 comment

Laurentiu 1 aprilie 2016 at 15:05

Multumesc!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult