Carti Carti de fictiune Recomandat

Marty la operă sau Un marţian ar vrea să cânte, de Nicole Sima

Marty la operă sau Un marţian ar vrea să cânte, de Nicole Sima
Editura Compania, Bucureşti, 2010
Cu ilustraţii de Eugenia Ilieş

Puteţi cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Compania.

Ultima carte scoasă în acest an de Editura Compania, editura care a fost cea mai deschisă la colaborare de la apariţia site-ului nostru şi ale cărei cărţi le citim întotdeauna cu mare interes, datorită gradului ridicat de informaţie oferită şi aplecarea spre documentarea autentică, este una inedită: ne scoate întrucâtva din afara cărţii documentare, introducându-ne într-o carte de ficţiune, într-o plimbare prin timpul istoric, în lumea compozitorilor şi a celor mai valoroase opere din istoria omenirii.

Nicole Sima nu este la prima aventură pe drumul muzicii autentice, după cărţile apărute tot la Editura Compania în anii precedenţi, Marty învaţă muzica! şi Marty este meloman. Marty este un marţian care revine în fiecare an pe Pământ tocmai pentru a învăţa ascunzişurile muzicii pământene, care este un secret pentru orice extraterestru pe de Marte, acestora lipsindu-le pe propria planetă atât muzica, dar chiar şi aparatul auditiv: „e plin de calităţi, e inteligent, are o memorie foarte bună şi i-au montat un aparat de auzit, aşa că el se descurcă bine la lecţiile de muzică şi va fi profesorul tuturor marţienilor”. Incursiunea în lumea muzicii este extrem de interesantă, cartea beneficiind în acest sens de o bibliografie importantă în domeniul cărţilor de cultură muzicală.

De data aceasta, incursiunea lui Marty şi a tânărului său însoţitor pe tărâmul muzicii ne poartă, cu amuzament şi stil, prin lumea operei şi a marilor compozitori şi autori: Claudio Monteverdi, Gioachino Antonio Rossini, Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Richard Wagner şi alţii. Cartea este interesantă, plină de informaţii spuse pe un ton amuzant, dar care prinde cititorul într-un carusel al timpului şi care ne poartă spre cele mai importante premiere ale istoriei operei.

Puteţi cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Compania.

Articole similare

Arsa de vie, de Suad

Jovi Ene

Grădinari și pădurari: ”Grădinarul din Oceakov”, de Andrei Kurkov

Dan Romascanu

Decembrie in muzica

Delia Marc

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult