Stiri

Noutăți săptămânale Netflix: Rise of Empires: Ottoman, Bardo

Rise of Empires: Ottoman: Sezonul 2 – Mahomed vs Vlad din 29 decembrie pe Netflix

Despre Rise of Empires: Ottoman: Sezonul 2 – Mahomed vs Vlad:

După cucerirea Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea își consolidează puterea, dar un conducător din Țara Românească amenință să-i doboare imperiul.

  • Episoade: 6 episoade x 50 minute
  • Regizor: Emre Sahin
  • Cu: Cem Yigit Uzümoglu în rolul Sultanului Mehmed al II-lea, Daniel Nuță în rolul lui Vlad Țepeș, Tuba Büyüküstün în rolul Marei Brankovic, Radu Micu în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș.
  • Marcel Iureș este narator pentru versiunea în limba română, iar Charles Dance dublează versiunea originală, în engleză.
  • Istorici români implicați în producția serialului: Andrei Pogăciaș și Mihail Hasan.


BARDO, de Alejandro Gonzalez Inarritu, s-a lansat vineri pe Netflix

Alejandro G. Iñárritu, câștigător a cinci premii Oscar, semnează filmul BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths – disponibil începând de vineri pe Netflix.

BARDO, este povestea captivantă, spectaculoasă și uluitoare din punct de vedere vizual a experienței intime și emoționante a lui Silverio, un renumit jurnalist și documentarist mexican care trăiește în Los Angeles. După ce primește un prestigios premiu internațional, Silverio se vede nevoit să se întoarcă în țara sa natală, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că această simplă călătorie îl va duce în pragul unei crize existențiale. Amintirile și temerile trecutului își fac loc în prezent, invadându-i cotidianul și lăsându-l consternat și uimit.

Cu emoție și umor copios, Silverio se luptă cu întrebări universale și totodată intime despre identitate, succes, viață și moarte, istoria Mexicului și legătura profundă pe care o are cu soția și copiii lui. Pe scurt, cu tot ceea ce înseamnă să fii om în aceste timpuri cât se poate de bizare.

Actorul mexican Daniel Gimenez Cacho îl întruchipează pe Silverio Gama într-o manieră absolut memorabilă. Filmat cu excepționala cameră de 65 mm de către Darius Khondji (Iubire, Se7en), nominalizat la Oscar, după un scenariu de Iñárritu și Nicolás Giacobone (filmele distinse cu premiul Oscar Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței și Biutiful), BARDO este primul film al lui Iñárritu filmat în Mexic după succesul internațional din 2000, Iubiri și câini. Scenografia filmului este semnată de scenograful mexican distins cu premiul Oscar Eugenio Caballero (ROMA, Labirintul lui Pan), costumele fiind realizate de Anna Terrazas (The Deuce, ROMA).

Filmul poate fi urmărit acum pe Netflix.

Articole similare

Bestsellerul internaţional Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord de Yeonmi Park, la Polirom

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 22 – 24 iunie 2012

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 18-20 martie 2011

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult