Stiri

Va invitam la teatru!

√REFRESH

tangaProject radical refresh –

tangaProject este un atelier de teatru independent pentru dezvoltarea si explorarea noilor tipuri de teatralitate si dramaturgie, implicarea directa a dramaturgului in procesul de creatie a spectacolului, experimentarea a noi mijloace de expresie teatrala si introducerea conceptului de teatru comunitar prin: ateliere si workshopuri, educatie, cercetare si observatie, lucru in echipa, interdisciplinaritate, arta implicata, responsabilizare sociala – ARTA ACTIVA.

3 dramaturgi. 3 regizori. Un spectacol

tanga nu acopera. descopera.

27, 28, 29 mai 2011 – ora 19.00

Pod Film  – UNATC I.L. Caragiale

str. Matei Voievod, 75-77, sect. 2, Bucuresti

In 2005, la UNATC Bucuresti, o echipa de regizori si dramaturgi tineri, inca studenti, au experimentat noi directii de colaborare si dezvoltare artistica, in cadrul primului atelier tangaProject. Scopurile proiectului au fost descoperirea unor noi tineri dramaturgi, dezvoltarea unui spirit de echipa si explorarea metodelor de comunicare dintre regizor si dramaturg.

In 2011, proiectul se intoarce în scoala. Dupa 6 ani de dezvoltare a directiilor pornite in cadrul atelierelor si proiectelor tangaProject, procesul de lucru al primului proiect este propus studentilor anului I de masterat (scriere dramatica, regie,actorie).

1. FARA REST

O pensionara intra in conflict cu vanzatoarea de la alimentara din colt, din cauza ca nu are sa-i dea rest. Situatia degenereaza, cand manifestarea prejudecatilor devine mult mai importanta decat gasirea unei rezolvari.

text   Raluca Adina Avram

regia   Ioana Petre

cu   Oana Popescu, Alina Serban, Diana Iarca, Iulian Sfircea

Diana Iarca

2. CEAI, CAFEA?

O tanara actrita merge pentru prima oara la un casting. Castingul este pentru o reclama la cafea. Ce se intampla cand mergi la un casting şi descoperi ca e aranjat?

text Diana Iarca

regia Catinca Draganescu

cu  Bogdan Nechifor, Laura Vintila, Ruxandra Coman

3. E COPILUL TAU!

Un cuplu de medici isi simt amenintata reputatia de faptele copilului lor. Un eveniment cotidian se transforma intr-o situatie de criza in care singurele solutii raman amenintarile si pasarea responsabilitatii.

text Alice Monica Marinescu

regia Kedves Emőke

cu  Oana Popescu, Mircea Postelnicu

productie spectacol: David Schwartz

coordonator proiect: Bogdan Georgescu

Proiect realizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala şi Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti, Scot and Company Consulting si Veioza Arte – www.veiozaarte.ro. Multumiri: Balazs Gyongyi, Ana Coltatu.

Articole similare

Concurs ”Ți-a plăcut cartea, vei iubi filmul…”: Înainte sa te cunosc, oferit de ProVideo.ro! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Rebecca, Away, The Devil All The Time

Jovi Ene

Transilvania Film – retrospectiva 2011

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult