Stiri

Muzică de petrecere cu distors şi final glorios de la “Niște Băieți”

Șlagăre de neuitat ale anilor 80 pe punk rock – “Fără muzichie, viatza e pustiu!”

Pornind de la celebra replică a maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila, în capodopera “Secretul lui Bachus” (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”, Nişte Băieţi au hotărât să scoată un nou material discografic: “Fără muzichie, viatza e pustiu!” Albumul “doreşte să aducă în inimile generaţiilor tinere marile hituri ale muzicii anilor «de aur» ai epocii comuniste”, spun punk rockerii, şi “să readucă în lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generaţii pierdute”, cu piese reinterpretate ale unor artiști ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Dan Spătaru, Ştefan Bănică Senior, Mihai Constantinescu, Semnal M, Compact etc. Singura trupă din România care abordează stilul „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, Nişte Băieţi lansează cel de-al doilea material discografic sâmbătă, 28 mai, în club Wings (fostul cinematograf Viitorul, strada Mihai Eminescu, nr.127).

Albumul “Fără muzichie, viața e pustiu!” include piese cu nostagie, printre care “Deschideți poarta soarelui“, “Să te gândești din când în când la mine“, “La fereastra ta“, “Vitezomanul Gică“, “Cele mai frumoase flori“, “Baladă pentru o sticlă de vin“ etc. Discul are multe surprize, cea mai importantă fiind participarea extraordinară a unei vedete autohtone la piesa Sandy Bell.

Noul cd a fost “compus” și readaptat în decursul celor șase ani de activitate live a formației, pe scenele underground ale cluburilor, în culisele marilor festivaluri sau chiar cu chitara în mână, în mijlocul prietenilor, lângă un pahar cu bere. “Fiecare piesă are o poveste a ei, fiecare poveste are o nostalgie a ei și fiecare nostalgie este păstrată, ca într-un clasor de timbre, pe acest cd care poate fi și peste mulți ani șters de praf și reascultat“, spun Niște Băieți.

Din dragoste și respect pentru compozitorii si interpreții care ne-au adus bucurii în anii copilăriei, Albert (voce), Barbu (bas, backing vocals), Gabi (chitară, backing vocals) și Icsu’ (tobe) vor să transpună “melodiile nemuritoare scrise înainte, în timpul și după epoca «de aur» în ritmuri de punk rock, pentru a le pasa mai departe generațiilor tinere, în speranța că piesele vor fi îndrăgite, gustate sau măcar auzite“ și de acestea.

Materialul a fost înregistrat în deja clasicul stil punk DIY (Do It Yourself), într-un studio underground, cu ajutorul unui prieten/co-producător, în perioada martie-aprilie 2011.

“Fără muzichie, viața e pustiu!” este al doilea album editat de Niște Băieți și vine în continuarea cd-ului bootleg 100%, pentru prieteni, editat fără scop comercial, din 2006, “Adunate din popor şi cântate din topor”. Succesul monstru al primului album a determinat plecarea în primul turneu național Niste Băieți, “Oldies But Goldies Tour”, în primăvara anului 2007, într-un ritm punk-atipic și pe care puține trupe au curajul să îl țină: 14 concerte în 14 orașe, 14 zile la rând. Foarte curând formația avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din țară și din Bucuresti și să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureștiului la Viena etc.

Articole similare

Editura RAO vă invită la Bookfest 2015

Jovi Ene

Surpriza germană a Berlinalei de anul acesta, filmul VICTORIA, deschide cea de a X-a ediţie a Zilelor Filmului German

Jovi Ene

Nordic Film Festival revine la București între 23 – 26 noiembrie

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult