Filme Filme americane Recomandat

Kick-Ass (2010)

Kick-Ass (2010)
Regia: Matthew Vaughn
Distributia: Aaron Johnson, Clark Duke, Evan Peters, Lyndsy Fonseca, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloe Moretz, Nicolas Cage

Nu am crescut in cultura benzilor desenate si ca mine multe alte generatii de romani. Desi uneori, prin intermediul carticelelor frantuzesti care mai apareau prin cateva librarii bucurestene, mai puneam mana pe cate un Vaillant, pe Aventurile lui Totorix sau ale lui Asterix si Obelix.

Dar acelea erau povesti amuzante, istorico-instructive si  eroii erau mici luptatori smecheri si isteti, luptand impotriva relelor si dusmanilor, mai mult cu inteligenta decat cu armele sofisticate. Incet, incet insa, in ultimii douazeci de ani, s-a dezvoltat si in Romania acest fenomen cultural, care are producatori si consumatori. Si accept acest fenomen ca fiind unul cultural, fara doar si poate, disecat, controversat, dar pana la urma o expresie a culturii, cu valoare uneori, dar si nonvalorica, ba chiar daunatoare alteori.

Nicolas Cage in Kick Ass

In sfarsit, nu acesta este subiectul, ci filmul Kick-Ass, care NU mi-a placut, nici NU putea sa-mi placa, NU pentru ca NU l-am inteles, NU pentru ca nu am priceput inteligenta parodiei la care au apelat realizatorii in dorinta de a prezenta demarcatia iluzorie uneori, dintre realitate si imaginatie, dintre normalitate si superdotare eroica, NU pentru ca NU as fi inteles universul candid al copilariei si adolescentei populat de iluziile dreptei lupte impotriva raului si nedreptatii, NU pentru ca NU as fi apreciat realizarea cinematografica si cativa dintre interpreti, ci pentru ca da un branci catre violenta, o violenta infantila si o violenta matura intr-un climat social cu doua fete – in oglinda – coexistand local si temporal, o fata a normalitatii si o fata sangeroasa a crimei, a profanarii regulilor, a injustitiei, toate acestea cu pretul copilariei si adolescentei pervertite la un pericol mortal.

Chloe Moretz

Pentru mine personal, o experienta interesanta, superactiune, ceva umor si persiflare, dar pe care nu doresc sa o mai repet.

O intalnire placuta cu o mica interpreta – Chloe Moretz, frumusica, isteata si talentata si o reintalnire neplacuta cu Nicolas Cage, un mare actor care chiar nu avea ce sa caute aici.

Cred insa, ca si la noi, ca si peste tot in lume, filmul va face incasari bune :)

Interesante si instructive informatiile „Despre Productie si Distributie” furnizate de catre Media Pro Distribution, gasiti la adresa: http://www.4shared.com/file/7aUTwMPH/Despre_KickAss.html

Nota: 5/10

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 31 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011

Delia Marc

Iron Man 3 (2013)

Mihaela

Candva la Baneasa, de Alexandru Grigorescu

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult