Stiri

O noua zi de film documentar la One World Romania

Vineri avem doua dezbateri la One World Romania – “Avocatul eroilor sau al diavolului” si “Orasele disperate au nevoie de imagini”. Prima are loc la Facultatea de Drept, in Aula Magna, de la ora 12, unde studentii vor viziona “William Kunstler – Disturbing the Universe”. Dupa proiectie, vor putea discuta cu fiica celebrului avocat si regizoarea filmului – Emily Kunstler, Georgiana Iorgulescu, director executiv al Centrului de Resurse Juridice, Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer si Prof. Univ. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.

Cea de-a doua dezbatere are loc la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, incepand cu ora 13:00. Alec Balasescu, antropolog si militant Platforma pentru Bucuresti, Irina Zamfirescu, militant pentru pastrarea identitatii urbane a Bucurestiului (ActiveWatch) si Teodor Frolu, arhitect, militant Platforma pentru Bucuresti vor discuta cu cei prezenti, dupa vizionarea documentarului “Pit Hole”.

Evenimentul special al zilei este proiectia filmului “Burma Soldier”. Aceasta incepe la ora 19:00 la NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman). Dupa incheierea filmului vor participa la discutiile cu publicul ambasadorul Republicii Cehe, Jirí Sitler, dizidenta birmana Wai Hnin Pwint Thon si Eva Homolkova, reprezentantul organizatiei People in Need.

Tot astazi, la One World Romania incepe workshop-ul “Scrie, monteaza-ti trailerul, prezinta: Documentare pentru Piata Europeana”. Pentru al 3-lea an consecutiv, Leena Pasanen (YLE Facts&Culture / Finlanda) si Stefano Tealdi (Doc in Europe & Stefilm / Italia) conduc un atelier intensiv in cadrul festivalului. Atelierul din acest an se va concentra pe realizarea materialelor vizuale, fara a lasa totusi deoparte aspectele generale legate de prezentarea proiectului sau de pitching. Workshop-ul ce va dura pana pe 19 martie este singurul atelier ce se desfasoara la Bucuresti, adresat documentaristilor care intentioneaza sa isi aduca proiectele pe marile piete audiovizuale.

Recomandarea zilei: OCTOBER COUNTRY / Cinema Corso / 16h30

Familia Mosher isi cauta stabilitatea si normalitatea, desi cu fiecare batalie pe care o poarta, finalul fericit se indeparteaza tot mai mult. Tatal este veteran al razboiului din Vietnam si isi duce lupta tacuta cu nalucile trecutului, iar mama incearca sa tina in frau vietile membrilor familiei, fiecare dintre ei atins de agresivitate sau abuz si dominat de esec sau dezordine. Cu un model care se perpetueaza de la o generatie la alta, cea mai tanara din familie pare foarte constienta de dezastrul care o inconjoara si este hotarata sa rupa lantul. Dupa proiectie, veti putea sta de vorba despre film cu Vintila Mihailescu si Monika Stepanova, directorul artistic al Festivalului One World Romania.

Articole similare

Andrei Ruse în dialog cu bloggerii la Librăria Dalles

Jovi Ene

„Supereroii Internetului” își dau întâlnire la Comic Con

Jovi Ene

Protest față de calomnierea Bursierilor Institutului Cultural Român

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult