Stiri

O noua aparitie la editura Herald: Omul Universal de Michel Valsan

Editura Herald prezintă opera decisivă a aceluia care a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai mari maeştri contemporani ai esoterismului islamic. Mihail Vâlsan este una din personalităţile cele mai importante ale secolului XX, care i-au scris istoria „discretă”, fundamentală şi exemplară din punct de vedere tradiţional, alături de marele său mentor René Guénon şi de ilustrul său prieten Vasile Lovinescu.

Continuator ales şi calificat al operei guénoniene, Michel Vâlsan face parte din mişcarea de redresare spirituală apărută acum aproape un secol în Occident, ca răspuns la devierile şi profanările lumii moderne. Lucrarea de faţă îşi propune clarificarea chestiunii legate de ortodoxia islamică a operei lui Guénon şi a celei referitoare la raportul dintre perspectiva sa doctrinară şi poziţia sa tradiţională personală.

Maestru de o înaltă rigoare şi puritate spirituală, M. Vâlsan a înscris definitiv contribuţia romanească în domeniul exegezei spirituale de natură esoterică islamică, în plan european şi nu numai, prin excelenţă şi incontestabilă autoritate. Recunoscut ca o voce de primă mărime, atât de mediile sufite europene cât şi de cele islamice de pretutindeni, s-a remarcat, înainte de toate, ca iniţiatorul studiilor akbariene moderne.

Articole similare

Emil Brumaru și riscul în poezie

Bianca Burada

Precomandă „Cele patru oglinzi ale adevărului”, noul roman al Anei-Maria Negrilă

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (9 – 15 iulie 2018)

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult