Stiri

Dragoste in vremea razboiului, eveniment creat de liceeni

„Artist si manager cultural la 16 ani” este un proiect produs Fundatia Ratiu Romania, voluntari si liceeni din sectorul 4. Proiectul urmareste formarea unor tineri pentru a deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi.

Toate cele trei evenimente create de tineri pentru finalul proiectului au loc in luna februarie.

Initiat in iulie 2010, proiectul „Artist si manager cultural la 16 ani” vine in completarea educatiei primite in licee si isi propune formarea unor tineri cu oportunitati reduse, pentru ca acestia sa poata deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi, pregatiti pentru o piata de munca dificil de patruns, intr-un context economic instabil, prin mijloace de educatie nonformala, ghidate de principii europene.

Solutia propusa se constituie intr-o serie de traininguri – curatoriat, organizare si management de eveniment – in urma carora beneficiarii sa capete cunostintele necesare implementarii propriilor evenimente.

Trei echipe de liceeni, impreuna cu voluntari ai Fundatiei Ratiu, au creat trei evenimente culturale, cu subiect social: problema varstnicilor, punctele forte ale sectorului 4, violenta in scoala. Echipele au ales  si spatiul de desfasurare, alegand fie licee fie spatii publice.

“Dragostea in vremea razboiului. 65+” este evenimentul care pune in discutie situatia actuala a varstnicilor.  Acesta contine ca sectiuni„biblioteca vie”, demonstratii de vals si can-can, proiectii de colaje filmate in perioada comunista si interbelica.

Toata lumea este asteptata cu ceai si prijituri duminica 13 februarie 2011 de la ora 15:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, Bucuresti).

Violenta in scoala ta” este urmatorul eveniment din weekend-ul 19-20 februarie care se bazeaza pe rezultatele unui alt proiect cu adolescenti, Muzeul Violentei Scolare, derulat de Fundatia Ratiu in perioada octombrie 2009–iunie 2010.

Muzeul Violentei Scolare este un proiect educational care a vizat expunerea problemei violentei scolare prin incurajarea elevilor  sa infrunte aceasta problema folosind arta ca vehicul conceptual. Sapte licee din Bucuresti au fost implicate in proiect, acesta cuprinzand dezbateri si ateliere de arta (desen, modelaj, fotografie, colaj si audio-vizual). In urma acestor activitati au rezultat produse finite care pot fi expuse.

Evenimentul „ Violenta in scoala ta” a fost creat in jurul conceptului de violenta in mediul social al elevului si a luat in considerare obiectele  rezultate in urma atelierelor mentionate mai sus. Printre alte surprize, vor fi folosite tehnici teatru invizibil si demonstratii de capoeira.

Toate detaliile pe blogul proiectului: http://amc-16.blogspot.com

Primul eveniment a avut ca scop punerea in contrast a unor locatii „puncte forte” din sectorul 4 din perioada socialista si imagini ale acelorasi locuri dupa douazeci de ani de tranzitie catre capitalism. Acesta s-a desfasurat in Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, pe 5 februarie.

Proiectul „Artist si manager cultural la 16 ani” este creat in cadrul programului de Implicare Sociala prin Arta produs de Fundatia Ratiu Romania, Bucuresti.

Articole similare

Top 3 bestselleruri PANDORA M în anul 2016

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (1 – 7 decembrie 2014)

Jovi Ene

Vlad Zamfirescu ne spune care este „Secretul Fericirii”, de data aceasta în variantă cinematografică

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult