Stiri

Invitație la teatru: „Si caii se impusca, nu-i asa?” – ianuarie 2017

Pe 14, 15, 20 și 21 ianuarie, sunteți invitați la Palatul Național al Copiilor (sala „Octavian Cotescu”), la reprezentațiile spectacolului de licență „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, coordonat de lector univ. dr. Ștefana Samfira, care a realizat și dramatizarea romanului lui Horace McCoy.

Doi actori tineri si necunoscuti- Gloria si Robert, pe care viata i-a adus pe acelasi drum din intamplare … sau nu, se inscriu la un Maraton de Dans, din dorinta de a atrage atentia asupra lor, a unor producatori sau a unor regizori si din nevoia de a castiga bani. Actiunea se petrece in 1935, in plina criza economica – Marea Depresiune (dupa prabusirea bursei de valori de pe Wal Street, a urmat cea mai lunga si cea mai profunda criza economica, care a continuat pana la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mond ial). Concurentii trebuie sa danseze saptamani de-a randul, si sa participe la tot felul de “evenimente”- regizate , pentru a atrage publicul platitor. Ei trec printr-un chin inimaginabil in incercarea lor de supravietuire. Cei doi tineri – Robert si Gloria- se lupta se sa adapteze, alaturi de ceilalti si sa reuseasca, dar in timp ce Robert rezista agatandu-se de visul lui de a deveni regizor, Gloria se adanceste din ce in ce mai tare in depresia in care au aruncat-o toate incercarile esuate din viata ei. Totul este acompaniat de muzica live a band-ului Blue Night Shadow.

Un spectacol puternic, un text clasic, dar la fel de actual acum ca și atunci când a fost scris. Un concurs de dans intens, un maraton al supraviețuirii, un concurs pe viață și pe moarte, dar și un discurs despre existență, despre artă, despre nevoia de iubire și siguranță. O distribuție tânără, frumoasă, plină de energie și fantezie creatoare. „Și caii se împușcă, nu-i așa?” este un spectacol ce nu trebuie ratat!

Durata: 2 ore și jumătate cu pauză 10 min.

DISTRIBUȚIE:
Gloria – MARINA PALII / COSMINA OLARIU
Robert – ȘTEFAN HITRUC / ȘTEFAN MIHAI
Rocky – EDUARD BURGHELEA
Rollo – RADU MATEUCĂ
Lt. Stedna – GABRIEL VATAVU
Velma – NATALIA DRAGOMIR
Mary – BIANCA ANASTASIU / CARMEN GÂLCĂ
Vee – MIHNEA ȘTEFAN
Ruby – COSMINA OLARIU / MARINA PALII
Mario – CĂTĂLIN NICOLAU
Dna. Layden – IULIA DINU / NICOLETA MOSCALENCO
James – NICOLAE DUMITRU / DANI IONESCU
Dna. Higby & Jacky – CRINA LINȚĂ
Dna. Wicher & Alice – CARMEN GÂLCĂ / BIANCA ANASTASIU
Fredy – ȘTEFAN MIHAI / ȘTEFAN HITRUC
Maxwell – NICOLAE DUMITRU / KOSTAS MINCU
Kid – ANDREI ATABAY / KOSTAS MINCU
Preotul – VLAD NICOLICI

Trupa „Blue Night Shadow” – Vlad Nicolici, Eduard Tudorache, Cristian Vasile
Light design: Mihai Mitrea

Spectacol Licență, anul III – Clasa Prof.univ.dr. Florin Zamfirescu

Coordonator proiect: Lect. Univ. dr. Ștefana Samfira

Rezervări:
-tel.: 0729.276.004
-e-mail: rezervari_sicaiiseimpusca@yahoo.com;
-mesaj privat pe paginile de Facebook ale spectacolului si a Teatrului Arte dell’Anima

Articole similare

TOP Pandora M & PanDA la Gaudeamus 2016

Jovi Ene

Avanpremieră Radu Gabrea la KINObservator-ul de la Union

Jovi Ene

NexT Kids – un scurt program de filme, un lung program de jocuri revine la Cinema Scala

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult