Editorial

Top 3 documentare Netflix pentru părinți

Ești părinte sau urmează să devii? Ai emoții firești față de acest eveniment inedit, dar stresant? Te înțeleg perfect, pentru că am trecut și eu prin tăvălugul maternității. E frumos și complicat, în egală măsură. Cert e că se resimte mult nivelul informativ la care muncești până și după ce ți-ai adus puiul acasă. Cărți de parenting, podcasturi despre cum să-ți crești copilul și, mai nou, documentare informative – iată câteva elemente indispensabile pentru ca să-ți crești ușor și armonios copilul într-o societate în permanentă schimbare.

Și pentru că suntem consumatori de conținut video (e suficient să ne amintim că 1 miliard de ore / zi de conținut video se vizionează în lume, pe platforma Youtube), am decis să vă propun un top 3 documentare marca Netflix pentru părinți. Unele au tangențe directe, altele indirecte cu subiectul parentingului, dar cu siguranță veți înțelege polivalența temei.

1. Bebeluși (2020) – Babies

Primul în top este documentarul „Bebeluși”, lansat în 2020, și care se bucură de un succes aparte. Două sezoane interesante în care se cuprinde o multitudine de informații despre felul în care cei mici descoperă viața în primul lor an. Creat într-o manieră interactivă, detaliată, dar deloc plictisitoare, documentarul va răspunde multor întrebări din sfera îngrijirii unui bebeluș, al activităților centrate pe dezvoltarea sa, dar și unor dileme științifice cu privire la felul în care aceștia au ajuns să aibă dexterități nebănuite.

2. Omul, o mașinărie uimitoare (2021) – Human: The World Within

Al doilea documentar interesant din acest top este „Omul, o mașinărie uimitoare”, lansat în 2021, care conține un episod destinat nașterii, în care se explică pe înțelesul tuturor elemente precum funcționarea hormonilor, fenomenul infertilității, epigenetica și întreg mecanismul nașterii. Este potrivit pentru cuplurile care urmează să participe împreună la apariția copilului, deoarece îi va ajuta să depășească anxietatea momentului și îi va pregăti temeinic de proces. În combinație cu celelalte episoade, documentarul revede cele mai importante capitole din dezvoltarea unui copil și a unui adult, precum este energia, apărarea sau simțurile. Creat într-un singur sezon, acest produs video va fi pe gustul spectatorilor care își doresc informații structurate pe capitole.

3. Puterea creativă a creierului (2019) – The Creative Brain

Și pe locul trei am trecut un documentar intitulat „Puterea creativă a creierului”. De ce l-am trecut în această listă? În primul rând, fiecare părinte are misiunea de a stimula inventivitatea celui mic și cum să faci acest lucru dacă nu îți înțelegi propriul creier? În acest documentar de un episod, neurologul David Eagleman studiază procesul creativ inerent unor mari inventatori și dezvăluie publicului modalități noi și creative de a stimula creația, zi de zi.

Toate aceste documentare sunt potrivite pentru a înțelege mecanismele din spatele formării unui adult încă din fragedă copilărie, pentru că atunci se pun bazele, se consolidează fundamentul emoțional și psihologic sănătos, grație căruia ajungem să ne încadrăm și să supraviețuim în această lume vitregă.

(Sursă fotografii: Netflix.com)

Articole similare

Black Mirror Sezonul 5

Jovi Ene

Top 3 cărți basarabene de care probabil nu ai auzit

Corina Moisei-Dabija

Wednesday (Netflix, 2022): Mai mult decât un serial pentru adolescenți?

Irina Vasile

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult