Editorial

Eveniment: AMC România lansează ”Fear the Walking Dead” și ”The Terror”

Joi, de la 18:30, la Galateca, a avut loc lansarea oficială a două dintre cele mai așteptate seriale marca AMC: primul este deja cunoscut și îndrăgit de fanii de pretutindeni, iar cel de-al doilea, o premieră internațională.

Fear the Walking Dead” se află deja la sezonul 4. Un spin-off al cunoscutului ”The Walking Dead” (una dintre cele mai populare producții AMC) și totodată un prequel al evenimentelor acestuia, FWD a avut premiera AMC în august 2015, atât în SUA, cât și în România. Al patrulea sezon va fi lansat la mijlocul lui aprilie și va avea ca guest un personaj controversat din TWD. Fără prea multe „spoilere”, putem preciza că este vorba despre Morgan Jones, interpretat de Lennie James.

https://www.youtube.com/watch?v=Ht2gt53nRUU

Totuși, „vedeta” serii a fost noul serial, pe care-l veți putea urmări începând din dimineața zilei de 27 martie (marți), ora 4:00, când vor fi difuzate primele două episoade, în premieră, simultan cu SUA. Ulterior, ”The Terror” / „Teroarea” va fi atracția principală a zilei de joi, 29 martie, când aceleași episoade vor fi prezente pe post în reluare, subtitrare, de la ora 22:00.

”The Terror” este o adaptare după cartea ”HMS Terror” a lui Dan Simmons, un cunoscut autor american de romane de anticipație, fantasy și horror – deseori combinând aceste genuri între paginile sale. Romanul se bazează pe expediția Căpitanului John Franklin (1845 – 1848), când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică.

Din distribuția serialului, care va avea 10 episoade, fac parte nume grele din peisajul actual al multor mini-serii și producții TV îndrăgite. Printre ei se numără Ciaran Hinds (Sir John Franklin), cunoscut din „Roma” (BBC/HBO), „Urzeala tronurilor” (HBO), sau multi-premiata versiune a „Persuasiunii” după Jane Austen; Tobias Menzies (Căpitanul James Fitzjames), celebru grație rolului din „Străina” (Starz), pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur; Ian Hart, Paul Ready, Adam Nagaitis, dar și cântăreața islandeză Nive Nielsen, completează lista de nume titrate care vor da viață personajelor noului serial.

Unul dintre producătorii executivi este Ridley Scott, care nu mai are nevoie de prezentare. În cursul evenimentului de lansare, am avut plăcerea de a urmări un videoclip în care acesta a povestit despre filmări și despre provocările întâmpinate, mulțumim întregii echipe de producție pentru implicare. Dan Simmons, autorul „HMS Terror”, este și el producător executiv, ceea ce nu poate decât să ne bucure, fiindcă aportul autorului după cartea căruia se realizează ecranizarea este întotdeauna binevenit.

Simmons are în curs de ecranizare numeroase alte cărți, care vor deveni filme pentru marele ecran sau producții televizate. Printre ele, amintim „Hyperion” (care va fi adaptat pentru postul Syfy) sau „Darwin’s Blade” (NBC).

Evenimentul de lansare l-a avut ca invitat și pe vloggerul Zmenta (www.zmenta.ro). Acesta a realizat un clip de promovare pentru cele două seriale noi, în care a rămas blocat în zăpadă, pe vârful muntelui. Am urmărit, pe lângă trailerul oficial al ”The Terror”, și acest clip, și vloggerul a acceptat întrebări din partea publicului.

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Sărbătoarea Corturilor”, de Ioan T. Morar

Jovi Ene

Despre modă ca armă politică: „Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli”, de Jeanne Mackin

Iulia Dromereschi

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în iunie 2018

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult