Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (11 – 17 martie 2013)

prin-blogosfera-cinefilaSe scrie in continuare despre Pozitia copilului in blogosfera cinefila. Iata ce spune Bogdan de la Blogul cu filme: Tentaţia lui Netzer, observată şi în Medalia de onoare, e aceea de a puncta dramatic scenele prin stiluri total diferite (în Medalia…, scenele de apartament se apropie de un realism dintr-un singur plan, în timp ce cele de exterior, sunt mai zaharisite „montajistic”, reţetă ratată în cazul acesta). În Poziţia copilului, stilul este mai compact, confruntările de la personaj la personaj abordând planuri-contraplanuri, de regulă, stinse cu momentele de solitudine ale Corneliei, tratate dintr-un singur plan (Cornelia în baie, Cornelia-detectiv în apartamentul fiului). Această diferenţă de abordare nu mai e trasă de păr, se pliază perfect pe un ritm alert, cu momente de respiro.”

-Victor de la Poison Whisky a fost si el la Pozitia copilului si i-a acordat nota 3,5/5. Sa vedem ce parere i-a facut filmul romanesc al anului: „„Poziția copilului” nu este neapărat un pas înapoi, dar nu m-a impresionat decât sporadic. Cred că Netzer este încă în căutarea unui stil, unui mod de expresie propriu și este încă șovăitor în ceea ce privește deciziile scenaristice și regizorale. De aceea, cred, motivul pentru care filmele sale ies în evidență în primul rând este prestația interpretului/interpretei din rolul principal. S-ar putea ca lui Netzer să îi lipsească anumite calități care să facă din el un mare regizor (spre deosebire de un simplu coach pentru actori), însă cred că își cunoaște propriile limitări și nimeni nu poate contesta faptul că are un minim de aptitudini care îi permit să facă un film eficient, plăcut publicului, criticilor și juriilor internaționale în același timp, punându-și degetul pe un subiect care „doare” (cazuri ca cel din film apar mult prea frecvent în jurnalele de știri).”

to-catch-a-thiefRecomandarea saptamanii pe Moniqueclassique’s Blog este „To catch a thief” – Sa prinzi un hot (1955): „Pot spune că „Să prinzi un hoț” este o mare realizare a lui Hitchcock. De această dată, însă, nu acțiunea este atât de importantă, cât tot ce are legătură cu moda, bijuteriile, coafurile, saloanele, priveliștile și, desigur, plaja luxosului oraș Monte Carlo. Nicio altă actriță nu ar fi putut părea mai bine încadrată în atmosfera aceasta luxuriantă decât Grace Kelly, viitoarea Alteță Serenissimă a statului Monaco. Costumele, create de Edith Head, sunt realmente superbe, în special rochia aurie purtată de Grace pentru scena balului mascat.

-Pe blogul Marele Ecran, Ritchie ne povesteste despre „Neobisnuitele aparitii ale lui Ziggy Stardust”. Nu stiti cine e Ziggy Stardust? Aflati din articolul lui: „Ziggy Stardust e alter-ego-ul pe care artistul mai bine cunoscut cu numele de David Bowie l-a introdus publicului in 1972, odata cu lansarea albumului The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Era un album conceptual in care Bowie relata povestea unui extraterestru venit pe Pamant cu 5 ani inainte de apocalipsa si care alege rock and roll-ul pentru a-si comunica mesajul de pace si iubire. Albumul a avut destul de mult succes dar dincolo de asta a dezvaluit forta creativa a autorului si capacitatea de a „juca” roluri. Personajul Ziggy Stardust a devenit sinonim cu Bowie fiind doar unul din primele invelisuri in care artistul s-a imbracat de-a lungul carierei de actor, o cariera pe care ma indoiesc ca o cunoaste prea multa lume din doua motive: cariera muzicala o eclipseaza in mod vizibil pe cea actoriceasca si apoi, Bowie n-a atins statutul de stea de cinema si nici n-a avut prea multe roluri.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

Spider-Man(2002)

Little World (2012) – One World Romania 2013

Girl Model(2011) – One World Romania 2013

Gambit(2012)

Apres le silence(2012) – One World Romania 2013

-„Anatomie des Weggenhens (2012) – One World Romania 2013

Articole similare

Prin blogosfera literara (12 – 18 decembrie 2011)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (18 – 24 iulie 2011)

Dan Romascanu

The Messenger (2009)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult