Stiri

Expoziția ”Like Animals”

edwin_phArtiști: Edwin Salomon, Bosem Harel, Farid Abu Shakra și Assi Meshullam. Curator: Prof. Haim Maor.

În perioada 21 martie – 12 aprilie 2013, la Casa Artiștilor din Tel Aviv va avea loc expoziția „Like Animals”, ce cuprinde lucrări de pictură și sculptură din creația recentă a patru artiști israelieni: Edwin Salomon (originar din România), Bosem Harel, Farid Abu Shakra și Assi Meshullam. Lucrările sunt grupate sub un concept unitar, artiștii utilizând cu predilecție imagistica zoomorfă pentru a explora vizual diverse stereotipuri legate de regnul animal.

Catalogul expoziției, cu o introducere semnată de prof. Haim Maor, face referiri la texte literare, filme, expresii din cultura orală, folosite de artiști drept surse de inspirație.

Edwin Salomon s-a născut la Ocna Mureş în 1935. A studiat la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” de la Cluj, în perioada 1951-1957. A emigrat în Israel în 1961. A expus în locații prestigioase, ca Muzeul Pușkin (Moscova), Grand Palais (Paris) sau Muzeul Vasarely (Budapesta).

Vernisajul va avea loc joi, 21 martie 2013, orele 20:00.

Programul galeriei: luni-joi 11:00-13:00 și 17:00-19:00, vineri 10:00-13:00, sâmbătă 11:00-14:00. Adresa: Casa Artiștilor din Tel Aviv, Str. Alharizi nr. 9, Tel Aviv.

salomon3_resize_resize

 

Articole similare

9.7 RICHTER în deschidere la Judas Priest

Ionut Banuta

Bookfest 2017 – Topul cărților Grupului Editorial Corint

Jovi Ene

Les Films de Cannes à Bucarest: Fostul redactor-şef „La Croix” vorbeşte despre filmul „Des Hommes et des Dieux”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult