Filme Filme europene Recomandat

Yuri Lennon’s Landing On Alpha 46 (2010)

NexT – Festivalul International de Film – Editia a 5-a
Yuri Lennon’s Landing On Alpha 46 (2010) – Misiunea Lui Yuri Lennon Pe Alfa 46
Germania – Elvetia
Regia: Anthony Vouardoux
Scenariul: Anthony Vouardoux,
Daniel Young
Distributia: Marc Hosemann
Sound designer: Ramon Orza

Science Fiction? Hm, dar noi stim ca SF de astazi poate insemna in procent destul de mare de probabilitate, viitorul! Si fiecare actiune de azi, contureaza ziua de maine! Ceeace poate fi si bine, dar uneori, poate fi si tragic! Pentru ca fiecare dintre noi tinem in maini viitorul Pamantului: „I’m holding you in my hand” – spune Yuri Lennon pe Alpha 46, tinand in mana o „perla” care este Terra.

„I’m a poor lonesome cowboy and I’m faraway from home” acest este cantecul pe care il fredoneaza Yuri (trimitere la Gagarin) Lennon (trimitere la John Lennon) – doua alaturi de nume premonitorii si emblematice:

14 minute si 30 de secunde ale acestui scurt metraj ne spun mai multe decat orice megaproductie supratehnicizata si supramediatizata a cinematografiei ultimilor ani privind distrugerea si anihilarea planetei albastre. Si o face intr-o maniera profunda, plina de tristete, nostalgie, dar si autoironie!

Cautati sa vedeti acest film si veti simti – ca si mine – fiorii pericolului! O nota mare pentru Vouardoux:

Nota: 9.5/10

Articole similare

Prin blogosfera literara (20 – 26 decembrie 2010)

Dan Romascanu

Despre vin

Delia Marc

“De ce să te expui de bunăvoie acestui trecut? / Ca să nu se mai repete!” – Casa germană, de Annette Hess

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult