Filme Filme americane

Filmele pentru toată familia nu trebuie să fie copilăroase: The Adam Project (Netflix, 2022)

The Adam Project (Netflix, 2022)
Regia: Shawn Levy
Distribuția: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Zoe Saldana

‘The Adam Project’, filmul din 2022 al lui Shawn Levy, este unul dintre acele proiecte cinematografice care se străduiesc să demonstreze că Netflix a devenit o casă de producție care poate rivaliza cu oricare dintre marile studiouri. Filmul aparține unui gen cinematografic extrem de popular – comedia science-fiction de familie -, este impecabil realizat din punct de vedere tehnic promițând vizionări de calitate și în sălile de cinema și în saloanele din casele în care ajunge streamingul lui Netflix, și reușește să aducă pe ecran o galerie impresionantă de actori cu nume. Îi lipsește însă un ingredient care este esențial în producția unui film de succes și de calitate – un scenariu pe măsura celorlalte talente adunate în aceasta producție. În ciuda promisiunilor ‘The Adam Project’ pe mine m-a dezamăgit.

Ideea care stă la baza poveștii filmului este interesantă, deși nu foarte originala. Călătoria în timp este posibilă, a fost dintotdeauna, chiar dacă în unele perioade nu a fost încă descoperită. A călători din 2050 în 2022 sau 2018 este deci posibil, iar felul în care au loc aceste călătorii seamănă mai degrabă cu zborurile spațiale din ‘Star Wars’. Eroul filmului, pilot in timp, pleacă într-o asemenea călătorie pentru a repara pierderea iubitei, este urmărit și rănit, și își găsește refugiul în casa copilăriei în care se întâlnește cu propria sa versiune de la 12 ani. Cei doi se vor cunoaște și vor colabora într-o aventură care are ca scop … neinventarea călătoriilor în timp.

Realizatorii filmului au fost foarte conștienți de faptul că paradoxurile temporale sunt foarte complicate și au ales să înlocuiască soluțiile cu bătălii cu săbii de laser împotriva unor regimente de … ei bine, nu sunt sigur, dar cred că sunt roboți, daca nu ciborgi sau altceva. Ryan Reynolds domină filmul și este de fapt singurul care are un rol consistent. Ca spectator nu pot decât să regret că actori că Jennifer Garner, Mark Ruffalo sau Zoe Saldana nu au parte de partituri mai solide. Efectele speciale sunt OK, dar nici aici nu vedem nimic nou. Povești care combină filmele de familie cu science-fiction pe tema călătoriilor în timp au mai fost spuse pe ecran în filme ca cele din seriile ‘Back to the Future’ sau ‘Terminator’. Scenariștii lui ‘The Adam Project’ nu au încercat să ascundă aceste influențe. Dimpotrivă, eroii filmului au văzut toate filmele precedente și chiar le discută pe ecran. Eu, dacă ar fi să-mi iau copiii sau nepoții la cinema aș prefera să îi duc la filmele originale.

Disponibil pe Netflix

Nota: 4/10

(Sursă fotografii: IMDb.com)

Articole similare

Tată și fiică: Tout feu tout flamme (1982)

Dan Romascanu

Fame (2009)

Deea

Hitchcock (2012)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult