Stiri

Studenţi români în cadrul Kinneret Regional Project (Krp)

Duminică, 17 iunie 2012 – Vineri, 13 iulie 2012

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină cercetările în domeniul arheologiei biblice din Israel. Pentru al treilea an consecutiv, o echipă de studenţi coordonată de dr. Madeea Axinciuc (Universitatea din Bucureşti) participă la săpăturile arheologice desfăşurate la Tel Kinrot, precum şi la „Field School” – un curs de iniţiere / aprofundare în arheologie, pentru a dobândi cunoştinţe de bază despre artefacte relevante, forma şi funcţiunile lor, sisteme de clasificare, diverse metode de excavaţii şi prospectare. Kinneret Regional Project (KRP) este un proiect complex de cercetare în domeniul arheologiei, desfăşurat sub auspiciile Universităţilor din Berna (Elveţia), Helsinki (Finlanda), Leiden (Olanda) şi Mainz (Germania). Directorul proiectului KRP este prof. dr. Jürgen K. Zangenberg, profesor de arheologie şi şeful departamentului Exegeza Noului Testament şi Literatura Creştină Timpurie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste al Universităţii din Leiden.

Studenţii români selectaţi pentru a participa la KRP 2012 sunt: Ioana Zamfir (masterat, Studii Religioase, anul I), Andrei Safta (masterat, Studii Religioase, anul I) şi Codrin Tofan (licenţă, Studii Iudaice, anul II).

Articole similare

Scrie o recenzie buna ca sa ai ce citi toata vara

Jovi Ene

Filmele anului 2016, așteptate și premiate internațional, vor fi prezentate la Serile Filmului Românesc

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (18 – 24 mai 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult