Stiri

”Plăceri vinovate: cărți mici și cărți mari” – Sâmbătă la Kilipirim 2014

afis Kilipirim SA”Încă cinci minute și mă trezesc”. ”Ăsta e ultimul cubuleț de ciocolată”. ”De mâine mă las. Ăsta e ultimul fum”. ”Mai scriu un comentariu și îmi închid contul”. ”Încă 10 pagini și mă apuc de învățat”.

Cine stă să numere toate promisiunile pe care le facem zilnic? Cine ar putea ține socoteala tuturor pedepselor pentru nerespectarea lor? Și, mai ales, pentru ce să renunțăm la plăcerile vinovate care ne reîncarcă bateriile în fiecare zi?

Pentru că lectura este unul dintre tabieturile obraznice, Editura Univers organizează dezbaterea Plăceri vinovate: cărți mici și cărți mari, despre limitele și formele literaturii de consum. Invitați la acest dialog sunt redactorii Hyperliteratura, însă toți cititorii pasionați sunt așteptați să-și împărtășească opiniile și impresiile.

Dezbaterea va avea loc la Sala Dalles, la ora 17.00, în cadrul târgului de carte Kilipirim.

”Dă-mi voie să te contrazic” și ”cred că e altfel” sunt frazele-cheie, iar cel care va avea cel mai convingător contraargument va primi un premiu din partea Editurii Univers.

Care sunt cărțile pe care te ferești să recunoști că le-ai citit? Care sunt cauzele acestei inhbiții și când devine plăcerea o problemă?

Cine hotărăște care este literatura mare? Cum este literatura mica?

Ce înseamnă și ce presupune succesul unei cărți? Doar cărțile mici au vânzări mari?

Poate literatura mică să deschidă gustul pentru literatura mare?

Există literatură de consum românească?

Acestea sunt unele dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri sâmbătă, 22 martie, la târgul de carte Kilipirim.

Un eveniment marca www.san-antonio.ro. În 2014 Editura Univers l-a readus în România pe neobositul San-Antonio, comisarul francez care a creat o nouă față a romanului polițist și a patentat noi surse de umor. Colecția San-Antonio reunește o parte dintre cele 175 de titluri din seria dedicată comisarului de către Frédéric Dard, scriitorul în spatele căruia se ascunde un success extraordinar și o inepuizabilă energie.

Parteneri media: SemneBune, AziCitesc, Filme-cărți.

afis Kilipirim SA

Articole similare

Concurs: Premii 3 cărţi “Jacob se hotărăşte să iubească”, de Cătălin Dorian Florescu

Jovi Ene

Arhiva Naţională de Filme sărbătoreşte 55 de ani

Jovi Ene

Serile Filmului Românesc 2016: O expoziție pop-art de Ion Bârlădeanu, în premieră la Iași

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult