Editorial Recomandat

Cum preferați cartea: pe hârtie sau în formă electronică?

ebook-vs-book”Cartea (în format de hârtie) nu este moartă”, așa este intitulat infograficul săptămânii.

Niciodată nu am zis că a murit cartea în format de hârtie, iar studiile recente chiar reflectă acest lucru. Ca opinie personală, nu agreez cartea în format electronic: îmi place să simt încă paginile foșnind, să văd cu ochiul meu câte pagini și capitole au mai rămas (și nu să facă asta o simplă aplicație pe o tabletă). Nici în privința ziarelor și revistelor nu fac altfel: prefer să am o revistă literară în mână și să o răsfoiesc pagină cu pagină și, deși sunt abonat la majoritatea revistelor din străinătate online, nu reușesc niciodată să ajung să dau paginile pe tableta familiei.

Desigur, înțeleg avantajele cărților electronice și probabil nu va mai trece mult timp până îmi voi achiziționa un ebook reader. Dar cărțile adevărate, cele de hârtie, sunt pentru mine (și probabil pentru mulți dintre voi) adevărata formă de lectură. Nu pot să-mi imaginez o casă fără o bibliotecă. Sau un oraș care se pretinde cultural fără o librărie și o bibliotecă publică.

Infograficul prezintă câteva statistici pentru a dovedi exact ce spune în titlu și anume: ”Cartea în format de hârtie nu a murit” și nici măcar nu se află pe moarte. Astfel, vânzările de cărți electronice s-au stabilizat undeva pe la 20-25% din numărul total de cărți vândute; distribuția de digital este în continuare la cote mai mici decât formatele clasice (59% la muzică, dar de așteptat până la 11% la reviste):

book-not-dead

Sursa: Dailyinfographic.com.

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Luna şi focurile”, de Cesare Pavese

Jovi Ene

Cele mai bune manuale pentru clasa pregătitoare

Jovi Ene

Capetele incoronate in filme (I)

Delia Marc

5 comments

Laura 23 martie 2014 at 20:51

Nu am reusit niciodata sa citesc o carte electronica.

Reply
Jovi 24 martie 2014 at 09:53

Nici eu, cum spuneam 🙂

Reply
codrut 24 martie 2014 at 18:33

Hartie pana la moarte!

Reply
Coffee 29 martie 2014 at 08:32

Formatul clasic il prefer si eu.

Reply
Narcisa 1 aprilie 2014 at 11:11

Eu prefer cateva carti in format electronic pe telefon pentru cazurile in care nu am o carte pe hartie la indemana. 😀

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult