Stiri

Documentarul Robotelul de aur, pe Cinepub.ro

În această săptămână CINEPUB propune pasionaților de film românesc documentarul Roboțelul de aur, regia Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

Festivalul care ”deschide tot mai larg ferestrele acestei lumi”, One World Romania, s-a încheiat săptămâna trecută. Platforma de film românesc CINEPUB celebrează Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului și se alătură crezului lor: ”spaimele și nesiguranța în care trăim pot fi alinate de magia filmelor, de atașamentul documentariștilor pentru personajele lor și de compasiunea pe care o provoacă în noi”.   

“Când faci un film se naște o magie!”, a declarat Radu Mocanu. ”Am facut filmul ăsta pentru povestea pe care voiam să o spunem”, a spus, la rândul său, cel de-al doilea regizor al filmului, Mihai Dragolea (Aarc.ro). CINEPUB învită cinefilii să descopere magia documentarului Roboțelul de aur, proiectat la One World Romania în 2016, în secțiunea Kinedok. Să o întâlnească pe Steluța Duță și să îi afle povestea specială: a crescut la orfelinat, a fost alungată din cămin, a trăit ani întregi în derivă, apoi a descoperit sportul care i-a schimbat viața: boxul. Steluța este acum multiplă campioană europeană și mondială.

Filmul spune povestea celei cunoscute ca ‘Roboțelul de aur’, ajunsă acum la vârsta de 32 de ani. Steluța se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranța că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: Isn’t It Romantic, Sex Education

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 17 – 19 februarie 2012

Delia Marc

A treia ediție a Buzău International Arts Festival s-a încheiat cu un concert Compact

Jovi Ene

1 comment

Cinematol 25 martie 2017 at 23:18

Foarte interesant articol, o sa va vad documentarul, mai ales ca e buzoianca de-a mea. 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult