Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Negru și Roșu”, de Ioan T. Morar! – ÎNCHEIAT!

Negru si RosuUn nou concurs începe astăzi, cu premii oferite de partenerul nostru, Editura Polirom: premiile săptămânii sunt trei exemplare din cartea ”Negru și Roșu”, de Ioan T. Morar, apărută în cadrul Colecției Fiction Ltd.

Despre carte:

Georgian Nicolau este un tinar promitator: elev fruntas al Liceului Militar din Campina, admirat de colegi si apreciat de profesori, isi doreste cu ardoare o cariera de ofiter. Aceasta l-ar ajuta sa se rupa de trecutul sau, de colonia de tigani din care provine si de casa mizera in care au ramas mama si fratii sai. Nimeni nu-i stie secretul si nici nu-l poate banui, caci Georgian are tenul deschis la culoare si ochi albastri si, in plus, si-a inventat un trecut de roman. Iar visul i se indeplineste. Georgian urca pe scara ierarhica, participa la cucerirea Odessei si ajunge chiar un apropiat al idolului sau, maresalul Antonescu. Insa trecutul pe care s-a straduit atit de mult sa-l ascunda il ajunge din urma cind mama si sora sa sint deportate in Transnistria, impreuna cu multi alti tigani, din ordinul maresalului. Atunci Georgian va trebui sa ia o decizie, iar viata lui isi va schimba cursul odata cu istoria.

„Noul roman al lui Ioan T. Morar propune, dupa nostalgic-dramatic-halucinanta evocare a lumii extincte a unui sat-fantoma din muntii Banatului, Lindenfeld, un nou test-soc: revizitarea unor secvente tragice din istoria Romaniei. E vorba de locuri si subiecte in egala masura ocultate si manipulate: Odessa si Transnistria. Plaga vie si dureroasa pe obrazul unei intregi natiuni, cele doua spatii geografice prilejuiesc o coborire dramatica in culisele marilor confruntari militare, etnice, ideologice si rasiale din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Gravitind in jurul figurii maresalului Ion Antonescu, multe din secventele romanului par desprinse dintr-un univers irational, unde destinele sint jucate la o satanica roata a norocului. Autorul propune revenirea la naratiunea clasica, lipsita de artificii retorice, de o limpezime adecvata marilor tragedii. Textul are granulatia alba-neagra-cenusie a unei pelicule ce surprinde, in tonuri aproape expresioniste, momente cruciale din macabra istorie a celui mai violent secol al umanitatii. Ioan T. Morar reabiliteaza povestirea austera, precisa, fara ambiguitati. Fresca istorica si roman de dragoste, Negru si Rosu traieste prin dramatismul situatiilor si prin forta de iradiere a cuvintului. Textul se metamorfozeaza intr-o fabula morala care vorbeste despre eterna fragilitate a fiintei umane strivite de mecanismele devoratoare ale Istoriei.” (Mircea Mihaies)

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată din Colecția ”Fiction Ltd” și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
  • cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi-prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul-de către echipa Filme-carti.ro, pentru cel mai inspirat răspuns.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 6 octombrie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea Negru și Roșu”, de Ioan T. Morar.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (7 octombrie 2013): Tragerea la sorti a avut loc astazi, cei trei castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 56 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.

123

Cei doi castigatori prin Random.org sunt:

-comentatorul  Skater”Cum sa uiti o femeie – Pentru subiectul abordat, pentru atmosfera creata, si nu in ultimul rand pentru modul in care autorul isi exprima ideile. O carte care merita citita!”;

-comentatorul  – Roxana G. COMENTARIU INVALIDAT – 2 comentarii de pe același IP;

-comentatorul  – Virgil – ”Un singur cer deasupra lor – de Ruxandra Cesereanu, ma duce in alta perioada.”

Câștigătorul ales cu cel mai inspirat răspuns este:

-comentatorul  – rosu vertical”Sînt multe cărți din colecție care-mi plac, o să aleg însă ultima citită dintre ele: Ioan Groșan / O sută de ani de zile la Porțile Orientului. Mi-a plăcut enorm umorul lui Groșan. De situație, și mai ales de limbaj. Nu știu cît de lucrate îi sînt frazele, dar de cele mai multe ori dau senzația că tocmai i-a venit pe limbă ba un proverb pe care-l răscucește după cum i se potrivește în context, ba vreun citat din literatura română (de la origini și pînă în prezent), ba cine știe ce trimitere către Shakespeare, Heinrich Boll sau Mann. E cartea pe care aș face-o cadou tuturor prietenilor.”

Felicitari!

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (24 – 30 noiembrie 2014)

Jovi Ene

Fragment în avanpremieră: ”Republica”, de Bogdan Suceavă

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 22-24 iulie 2011

Delia Marc

55 comments

Andrei Andreea 30 septembrie 2013 at 10:26

Mi-a placut cartea Sapunul lui Leopold Bloom scrisa de Nora Iuga.
Ceea ce m-a urmărit cu ardoare în acest roman a fost tocmai prezenţa continuă a săpunului, simbol al sincerităţii autoarei, deja foarte bine ştiută.

Mona Luca 30 septembrie 2013 at 10:36

Luiza Textoris,de Corin Braga.O carte în care personajele devin șamani ai visului,în care visul primește definiția onirică perfectă de o lume în care ai vrea să pătrunzi,dar pe propria ta răspundere.

Adrian Balan 30 septembrie 2013 at 10:47

Un singur cer deasupra lor – de Ruxandra Cesereanu pentru ca mereu am cautat sa aflu cat mai multe despre perioada respectiva

raluka 30 septembrie 2013 at 11:16

„Simion liftnicul” de Cimpoesu pentru ca prezinta lumea obisnuita, viata la bloc cu bune si rele; intr-un stil original, cu ceva umor (negru pe alocuri) si detaliat.

Pal Ramona 30 septembrie 2013 at 11:31

Paul Goma,”Din calidor” ,am avut placutul sentiment cum ca nu eu am ales cartea ci ea pe mine. Relatia copil-mama, sentimentul iubirii pure, modul artistic in care a fost „construit” satul natal au contribuit la placerea de a citi aceasta frumoasa carte.

Victor Dascalu 30 septembrie 2013 at 12:00

Jacob se hotaraste sa iubeasca – de Catalin Dorian Florescu. Pentru ca iubirea arata ceea ce e mai frumos din noi, iar autorul reuseste sa accentueze acest lucru.

Bidianu Dan Valentin 30 septembrie 2013 at 12:21

Sint o baba comunista! Editie noua – Dan Lungu

pentru ca vreau s-o citesc

alex 30 septembrie 2013 at 12:52

Noaptea cind cineva a murit pentru tine – Bogdan Suceava – are un titlul interesant si am citit si descrierea este o carte frumoasa

V.Andrea 30 septembrie 2013 at 15:30

„Do not cross” de Dora Pavel, deoarece este un roman captivant si poate prea provocator pentru Romania.

Mihai T. 30 septembrie 2013 at 15:57

Un singur cer deasupra lor, Ruxandra Cesereanu, pentru ca aceasta carte vorbeste despre niste momente triste din viata romanilor care au trait acele vremuri tulburi. Delicatetea unui om ca Ruxandra Cesereanu poate scrie realitati dure.

Alina S 30 septembrie 2013 at 16:15

„Dimineata pierduta” de Gabriela Adameşteanu m-a impresionat prin stilul proustian de rememorare a „timpului pierdut” si prin acuratetea cu care prezinta fresca a trei lumi – perioada interbelica, lumea comunista şi dezorientarea post-comunista.

Roxana G 30 septembrie 2013 at 17:21

http://www.polirom.ro/catalog/carte/noua-proze-vechi-fictiuni-ilicit-2923/
Am ales cartea Noua proze vechi, de Petru Cimpoesu deoarece e o carte ce merita citita. Mi-a fost recomandata de domnul diriginte pentru o prezentare de carte!! Toata placerea pentru citirea acestei carti a inceput de la coperta, emana „ceva” pe care nu il poti respinge, chiar daca nu e una din cartile mele preferate, am scris despre ea, in primul rand datorita titlului „noua” ma duce cu gandul la pluralul arhaic de la „nou” („Toate-s vechi si noua toate”), in al doilea rand autorul spune ca operele sale sunt distribuite in doua categorii: unele mai vechi, scrise inainte de 1989, iar altele mai noi, scrise dupa 2000! Va recomand cartea pentru ca e o carte buna, care merita citita.
Bafta tuturor…

Nemo E. 30 septembrie 2013 at 19:43

Cartea Ruxandrei Cesereanu, Un cer deasupra tuturor. Este o carte deosebita cu un continut profund si dureros.

Vlad F. 30 septembrie 2013 at 20:57

„Sint o baba comunista! Editie noua” – pentru a face o comparatie cu ecranizarea recent aparuta, aplaudata intr-o buna masura insa si criticata pe alocuri.

Madalina G 30 septembrie 2013 at 21:45

Sint o baba comunista! Editie noua, Dan Lungu
Am auzit ca e foarte interesanta…

Adrian 30 septembrie 2013 at 22:31

Cum sa uiti o femeie-Dan Lungu. Mai e nevoie de vreun motiv pentru care aceasta carte merita citita? Numai titlul te incita sa o citesti si care barbat dezamagit in dragoste nu ar citi o carte care iti vinde ponturi despre cum sa dai uitarii o femeie?..

Manide 1 octombrie 2013 at 00:51

Gabriela Adamesteanu – Drumul egal al fiecarei zile. „Acei ani” traiti de o adolescenta…

Virgil 1 octombrie 2013 at 10:28

Un singur cer deasupra lor – de Ruxandra Cesereanu, ma duce in alta perioada.

Moldovan Sorin 1 octombrie 2013 at 10:44

Noaptea cind cineva a murit pentru tine – Bogdan Suceava. Am trait acele zile intr-o unitate militara, fiind militar in termen. Trairile,relatiile dintre toti protagonistii acelor momente in care bucuria era amestecata cu teama, speranta contopita cu disperarea de a se termina odata totul, au lasat amintiri de nesters pentru toti care au participat intr-un fel sau altul la evenimente.

parasca 1 octombrie 2013 at 10:45

Cartea Ruxandrei Cesereanu, Un cer deasupra tuturor.Dureros

vasile 1 octombrie 2013 at 12:57

Sint o baba comunista! Editie noua, Dan Lungu trebuie sa fie haioasa…

pauna oana 1 octombrie 2013 at 13:57

Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri-pare interesanta.Nu am niciun titlu din colectie.

Radu D. 1 octombrie 2013 at 14:11

Drumul egal al fiecarei zile, Gabriela Adamesteanu, pentru ca evoca adolescenta pura din fiecare dintre noi, o carte deosebita si cu un talent deosebit.

Cotutiu Adrian Florin 1 octombrie 2013 at 17:15

http://www.polirom.ro/catalog/carte/sint-o-baba-comunista!-editie-noua-3827/

Cartea „Sunt o baba comunista” mi s-a parut extrem de interesanta deoarece reda cu acuratete realitatea in ceea ce priveste o buna parte din persoanele in etate din tara noastra. Mentalitatile comuniste inca ocupa o buna parte din mentalul colectiv, motiv pentru care trebuie explorate si exploatate.

sims 1 octombrie 2013 at 18:02

Un singur cer deasupra lor pentru ca descrie o perioada despre care aunt foarte multe de spus dar despre care din pacate putini au curajul si talentul sa ne povesteasca in cartile lor. Este o prima incercare a autoarei in materie de proza dar este o incercare foarte reusita din punctul meu de vedere si sper ca va fi doar prima carte dintr-un lung sir de romane semnate Ruxandra Cesereanu.

Andreea Vlad 1 octombrie 2013 at 19:38

„Dimineata pierduta” de Gabriela Adamesteanu este cartea mea preferata din cadrul colectiei Fiction Ltd pentru ca, intamplarile sunt comice si-ti induc rasul instantaneu, iar in tipologia personajelor am gasit multe caracteristici pe care le au prietenii mei.De exemplu, prietenei mele Bianca, ii spun Vica deoarece i se potriveste personalitatea zvapaiata a fetei din actiunea cartii.Cartea am citit-o la recomandarea Oanei, cea mai buna prietena a mea, care intr-o pauza la scoala, a venit si mi-a varat cartea sub nas.Mi-a zis ca a tras o portie zdravana de ras citind cartea si m-a „fortat” sa o citesc.Am ramas placut impresionata, pot spune,nu stiam ca scriitorii contemporani pot scrie intr-o maniera atat de indrazneata si nostima.

Moldovan Georgiana 1 octombrie 2013 at 20:06

In iad toate becurile sun arse (Dan Lungu)

Teofil Raicu 1 octombrie 2013 at 21:48

Lindenfeld, de Ioan T. Morar. Un roman foarte pasionant, cu un subiect complex. Mie mi-a plăcut, aștept să văd ce e cu Negru și Roșu

Basangiu Dan 1 octombrie 2013 at 23:53

Carte mea preferată din Colecția ”Fiction Ltd” este „Un singur cer deasupra lor” de Ruxandra Cesereanu deoarece imi arata mie, un tanar de 23 ce a reprezentat de fapt perioada comunista, o perioada care nu ma lasa sa o apreciez ca fiind buna sau rea din cauza faptului ca nu am intampinat greutatile sau bucuriile din timpul ei.

Mihaela L 2 octombrie 2013 at 09:01

Jacob se hotaraste sa iubeasca – de Catalin Dorian Florescu. Pentru ca imi place sa citesc despre iubire, ma face sa traiesc in alta lume, mai frumoasa.

codrut constantinescu 2 octombrie 2013 at 10:30

O modesta corectura cred ca este necesara, stiu ca este fictiune insa la Campina nu a fost niciodata un liceu militar. Dupa 1945 a aparut Scoala de Militie si apoi Politie Lascar Catargiu (parca)Liceul Militar era si inca functioneaza la Breaza.

rosca raluca daniela 2 octombrie 2013 at 12:25

Luiza Textoris,de Corin Braga.O carte în care personajele devin șamani ai visului,în care visul primește definiția onirică perfectă de o lume în care ai vrea să pătrunzi,dar pe propria ta răspundere.

stefan eugenia 2 octombrie 2013 at 12:28

Caloriferistul si nevasta hermeneutului de Carmen Firan….O carte despre oameni obisnuiti care se confrunta cu miracolul,o carte deosebita

Puiu Silvia 2 octombrie 2013 at 16:50

Cum sa uiti o femeie de Dan Lungu, pare un titlu interesant. Am citit Sunt o baba comunista de acelasi autor si cred ca merita.

Adriana 2 octombrie 2013 at 17:30

Un singur cer deasupra lor – deoarece cartea prezinta secvenţe din vieţile oamenilor din timpul comunismului românesc

Gica C. 2 octombrie 2013 at 17:55

Sunt o baba comunista, Dan Lungu. Este o carte despre trecutul Romaniei care s-a intiparit bine in mintea personajului si care nu poate iesi din aceste vremuri, de fapt este o carte despre tristele amintiri ale romanilor, ale noastre.

Vasile C. 2 octombrie 2013 at 18:05

Sunt o baba comunista de Dan Lungu. Desi starneste rasul aceasta carte, este trista. Interesant continutul!

Adi 2 octombrie 2013 at 18:13

Jacob se hotaraste sa iubeasca de Catalin Dorian Florescu. Autorul este atent la fiecare detaliu, la fiecare nuanta si lasa imaginea obiceiurilor rurale sa invie, ca intr-un tablou de Bruegel, cu toate grozaviile si frumusetile lor… El a scris un roman impunator despre un secol brutal si despre o viata lipsita de speranta, un roman care insa nu se scufunda nicicind in deznadejde. Este o adevarata carte a iubirii.

Suhov Valentin 2 octombrie 2013 at 18:45

”Un singur cer deasupra lor” de Ruxandra Cesereanu Un roman-fresca despre transformarile petrecute in Romania de la inceputurile obsedantului deceniu comunist pina dupa revolutia din 1989, in care micile istorii ale unor oameni aflati de partea puterii comuniste sau impotriva ei sint inglobate si dau contur istoriei mari. Luptatori in munti, deportati, detinuti politici, opozanti, disidenti, frontieristi, revolutionari, dar si lideri ai Securitatii, presedinti de stat, tortionari, delatori si multi altii – victime si opresori –, cu totii traiesc sub acelasi cer, intre 1945 si 1991, limitele cronologice ale frescei epice la care autoarea a lucrat un deceniu. Ruxandra Cesereanu propune o sinteza narativa cu vieti si morti controlate de o istorie colectiva violenta.

ony 2 octombrie 2013 at 23:37

„femei albastre” imi place mult pt ca e scrisul in acel stil caracteristic asemenator lui camil petrescu

roșu vertical 3 octombrie 2013 at 15:17

Sînt multe cărți din colecție care-mi plac, o să aleg însă ultima citită dintre ele: Ioan Groșan / O sută de ani de zile la Porțile Orientului.
Mi-a plăcut enorm umorul lui Groșan. De situație, și mai ales de limbaj. Nu știu cît de lucrate îi sînt frazele, dar de cele mai multe ori dau senzația că tocmai i-a venit pe limbă ba un proverb pe care-l răscucește după cum i se potrivește în context, ba vreun citat din literatura română (de la origini și pînă în prezent), ba cine știe ce trimitere către Shakespeare, Heinrich Boll sau Mann. E cartea pe care aș face-o cadou tuturor prietenilor.

Skater 3 octombrie 2013 at 16:43

Cum sa uiti o femeie – Pentru subiectul abordat, pentru atmosfera creata, si nu in ultimul rand pentru modul in care autorul isi exprima ideile. O carte care merita citita!

Bumbaru Daniel 3 octombrie 2013 at 17:41

Alegerea mea este Hai sa furam pepeni de Nora Iuga. Ma atrage foarte mult coperta si descrierea cartii. Are si un titlu care are multe de oferit…As vrea s-o citesc pentru ca pare foarte interesanta!

Alina. 3 octombrie 2013 at 19:53

”Noaptea cind cineva a murit pentru tine” de Bogdan Suceava deoarece este o carte plina de mister si drama care trateaza un subiect miscant !

Paul Stefan 3 octombrie 2013 at 21:44

Hai sa furam pepeni, Nora Iuga. Este un titlu’ comercial si cred ca ascunde un subiect interesant pe care mi-as dori sa-l descopar.

Vlad Adriana 3 octombrie 2013 at 21:50

Negru si Rosu de Ioan T. Morar http://www.polirom.ro/catalog/carte/negru-si-rosu-5123/ pentru ca este ceva nou, ceva diferit de ceea ce am citit pana acum.

Alex 3 octombrie 2013 at 23:47

„Toate bufnitele” de Filip Florian pentru modalitatea incredibila in care autorul ne face sa privim lumea, pentru acele bucati mici din viata, adunate si amestecate cu maiestrie astfel incat sa ajunga un tot unitar, indisolubil, dar in primul rand, GENIAL!

hellena 4 octombrie 2013 at 12:45

Prefer romanul „Dupa Sodoma” de Alexandru Ecovoiu pentru subiectul oarecum tabu ce ni-l devaluie si, dar si pentru actiunea sa complicata.

Curieru I. 4 octombrie 2013 at 14:18

M-ar interesa sa citesc cartea Sunt o baba comunista, Dan Lungu, pentru ca eu cred ca pot descoperi lucruri interesante despre trecutul amprentat asupra romanilor.

Cr2013 4 octombrie 2013 at 15:55

Do Not Cross de Dora Pavel deoarece este un roman captivant, care m-a facut sa nu las cartea din mana prea usor. Un roman inedit in literatura romana, cu tente homoerotice, trebuie neaparat citit!

Alexandra 4 octombrie 2013 at 15:55

Cartea mea de suflet din colectia Fiction Ltd. este Zilele regelui, de Filip Florian, motanul m-a fascinat efectiv.

Ursu George 4 octombrie 2013 at 18:26

”Jacob se hotaraste sa iubeasca”, Catalin Dorian Florescu, pentru că reprezintă o trecere in revista a problemelor, deloc putine ce se ivesc in comunitatile pluri-etnice din Romania… Reintoarcerea si rememorarea Romaniei printr-un scriitor stabilit in Elvetia si scriitor de limba germana reprezinta o aura fantastica regasita (foarte posibil) doar acestui roman.

Isabela R. 5 octombrie 2013 at 14:48

„Jurnalul lui Dracula” de Marin Mincu este o carte ce mi-a starnit interesul datorita titlului.Pe parcursul lecturii am descoperit faptul ca autorul capteaza atentia cititorului prin istorisiri macabre si legende cu vampiri.Cartea este scrisa cu ideea de a privi actiunea din perspectiva lui Vlad Tepes si de a relua inca o data isoria sa intr-o noua formula plina de savoare.Recomand aceasta carte tuturor mai ales persoanelor care doresc sa invete istoria unui domnitor al tarii noastre.O carte cu adevarat interesanta.

Alexandra 6 octombrie 2013 at 20:26

Sînt o babă comunistă de Dan Lungu. Pentru că nu sînt o babă comunistă.

horade 6 octombrie 2013 at 22:00

Voi alege cartea „Do Not Cross” scrisa de Dora Pavel. deoarece am citit multe recenzii pozitive pe bloguri si m-a atras subiectul controversat dezvoltat de autoare.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult