Stiri

„Bună! Ce faci?” vine la Timişoara

După un start entuziast în cinematografe, comedia romantică „Bună! Ce faci?” ajunge şi la spectatorii din Timişoara. Începând de vineri, 18 martie, filmul regizat de Alexandru Maftei va fi proiectat la Cinema Timiş. Pelicula va rula până pe 24 martie.

„Bună! Ce faci?” – una dintre puţinele comedii romantice realizate în România – este povestea a doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela (Dana Voicu) este patroana unei mici spălătorii de lux. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani, Vladimir (Paul Diaconescu), este mai mult decât intrigat când le descoperă idila.

Filmul are la bază un fapt real, pe care „Dilema veche” îl semnala la începutul lui 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”. „Printre «cele mai năstruşnice ştiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la începutul lui ianuarie 2006 se afla şi aceasta: o «ea» şi un «el» cam de vârsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe bază de nickname, desigur, dându-se liberi şi endepandanţi. După vreo şase luni de «concubinaj» virtual, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc (în idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotărât să se întâlnească şi «pe viu». La întâlnire, surpriză: au constatat că sunt soţ şi soţie”, astfel sună notiţa din care s-a născut un scenariu scris de Lia Bugnar şi transpus apoi pe ecran de Alexandru Maftei.

Muzica originală a filmului este compusă de Dragoş Alexandru. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur sau Adriana Trandafir.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, „În fiecare zi e noapte”. Înainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc „Lombarzilor 8” (B1 TV, 2006), câteva episoade din serialul „Un pas înainte” (ProTV, 2007), precum şi lungmetrajul TV „Fii cu ochii pe fericire” (TVR, 1997) şi documentarul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din cadrul emisiunii Mari Români (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în competiţii internaţionale

„Bună! Ce faci?” este produs de Rollin Studio, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune și cu participarea HBO România. Distribuitorul filmului este Voodoo Films.

Articole similare

Concurs: Câștigă cinci cărți ”Rusia în secolul XX”, de David R. Marples, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Editura Nemira la Bookfest 2017 cu multe noutăți și evenimente

Jovi Ene

FILIT 2017, primele reacții

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult