Stiri

Prima zi de proiectii la One World Romania

Prima zi de proiectii One World Romania – 17 martie 2011

Miercuri seara a inceput in forta One World Romania 2011: am vazut primul film – “Donation Addiction”– si am dansat pe muzica Shukar Collective. Dar de azi incolo avem 5 zile pline de filme si discutii cu invitatii festivalului.
Incepem ziua cu dezbaterea “Buna guvernare in orase disperate”. Dupa proiectia filmului “Bogota Change”, la discutii vor participa Antanas Mockus, fostul primar al capitalei Columbiei si protagonistul filmului, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratextia si Paul Chioveanu, militant pentru buna guvernare ActiveWatch. Dezbaterea va avea loc la SNSPA, incepand cu ora 12:00, in sala 12 (Strada Povernei, nr. 6).

Al doilea eveniment inedit al zilei este proiectia filmului “Garbage Dreams”. Filmul lui Mai Iskander va fi proiectat exclusiv pentru elevii de 14-15 ani ai Scolii Generale nr. 136 (cartierul Rahova) – romani si romi – si pentru membrii comunitatii rome din Rahova. “Garbage Dreams” este o poveste deosebita despre comunitatea de crestini copti din Cairo, rolul lor in colectarea deseurilor si modul in care sunt afectati de tehnologiile performante. Proiectia este organizata in colaborare cu Asociatia Policy Center for Roma and Minorities.

Seara, de la ora 19:00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman are loc proiectia speciala a documentarului “Bogota Change”. Dupa ce vedeti filmul, puteti discuta despre el cu regizorul Andreas Dalsgaard si cu protagonistul documentarului, Antanas Mockus.

Incepand de astazi, va vom recomanda cate un film pe care merita sa il vedeti negresit.
Astazi: NOSTALGIA FOR THE LIGHT / Cinema Union / 18h00

In desertul Atacama, cerul este atat de transparent incat le inlesneste astronomilor cercetarea originii vietii, iar adancurile pamantului incins si salin conserva marturii despre epoca precolumbiana, despre vremurile explorarilor miniere, precum si despre istoria mortilor regimului represiv al lui Pinochet.
Cu accente poetice, documetaristul Patricio Guzman chestioneaza problema constiintei istorice si a responsabilitatii unei natiuni care face performanta in cercetarea vechimii Universului, dar care nu examineaza angajat dezastrul moral si uman al istoriei recente.
Discutia ce va urma acestei proiectii il are invitat pe Cosmin Budeanca (istoric, cercetator Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc) si va fi moderata de reprezentantul Programului Statul de Drept Euroa de Sud Est al Fundatiei Konrad Adenauer – Doru Toma.

Articole similare

Sylvester Stallone si Mickey Rourke sunt Eroi de sacrificiu in viata reala si la cinema

Jovi Ene

Netflix lanseaza Top10.Netflix.Com

Jovi Ene

Cărţile digitale ale editurilor Polirom şi Cartea Românească disponibile şi în format compatibil cu tabletele Kindle

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult