Filme Filme asiatice

Taxi sub acoperire: Wheely: Voios si iute (2018)

Wheely (2018) – Wheely – Voios și iute
Regia: Yusry Kru
Scenariul: Yusry Kru, Keith Brumpton, Peter Heynes
Cu: Ogie Banks, Gavin Yap

Wheely este un film 3D animat de comedie, produs în 2018 3D produs de Kartun Studios, una dintre cele mai importante studiouri de producție de animație din Asia de Sud-Est sub KRU International. Producția malaeziană tinde spre internaționalitate prin faptul că implică și Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, China și India. Studiourile Kartun produc filme de lung metraj și conținut de televiziune în formate de animație 2D și 3D. “Wheely” este cel de-al doilea film al lui Kartun Studios după “Ribbit”, care a fost lansat deja în mai multe state.

O altă variantă pentru Mașini (Cars), bazată pe exact același conținut și principii, un film animat bine realizat, dar lipsit total de originalitate. Ar putea fi considerată o parodie, însă pentru că și Mașini este destul de amuzant, nu regăsesc mobilul în această ecuație. 

Wheely, un mic taxi prăfuit cu spirit aventurier şi competitiv, care participase în trecut la cursele de mașini și suferise un accident grav, îndrăznește să concureze pentru titlul de rege al şoselelor în oraşelul său, Gasket City. În timpul unei curse eşuate, Wheely o cunoaşte pe celebra şi superba maşină de lux Bella di Monetti, de care se îndrăgostește până peste capotă. Datorită unor împrejurări nefericite, Wheely (un fel de Fulger Mcqueen)  și cel mai bun prieten al său, Putt Putt (alternativa pentru personajul Rablă) sunt mai tot timpul de partea greșită a legii şi excluşi din cercul elitist al maşinilor de lux din care face parte Bella. Implicați involuntar într-o reţea de furt de maşini exclusiviste, condusă de un uriaş camion pe nume Kaiser, sunt urmăriți permanent de poliție și iau parte la o serie de aventuri periculoase. Putt Putt este când incapabil să facă o serie de conexiuni simple, când oferă pilde seniorului Wheely, ceea ce denotă ignoranță în ceea ce privește structura personajului, destul de amuzant de altfel.

Wheely are o relație foarte strânsă cu mama sa, mai ales după accident, și împreună și-au deschis un garaj și o cafea pentru a câștiga bani pentru consumul zilnic, după ce cursele au încetat și faima a fost uitată de toți prietenii. Personajul ”Mama” este construit după tiparul mamei ideale, dar este extrem de plăcut și cel mai bine realizat din film. Elementul cheie este răbdarea, ceea ce mulți dintre părinții de azi nu prea mai au. Atunci când vede că garajul se destramă, Wheely se simte obligat să facă o eforturi serioase pentru a ieși din acest impas. Toate acestea însă conduc la situații limită, în care este forțat să facă alegeri dificile.

Deși face parte dintr-o altă categorie de mașini, Bella îl îndrăgește imediat pe Wheely, care este inteligent, amuzant, dar chiar înainte de a avea șansa să o cunoască mai bine, iubitul ei Ben, apare în calea sa și îi întinde o capcană, în urma căreia este închis. Wheely taxiul prăfuit se confruntă cu o problemă și mai mare atunci când mașina de vis este prinsă de sindicatul mondial creat de un camion cu 18 roți, Kaiser, pentru a dezasambla și vinde automobile de lux pe piața neagră.

Acțiunile sunt destul de previzibile, nu există surprize, chiar în sală unii dintre cei mai micii ștrengari vorbeau despre ce va întâmpla în continuare. De asemenea, există destule scene de violență, acțiuni de tipul ripostează cu tărie, iar și aici cei mici au reacționat, încurajând verbal lupta de pe ecran. Nu excelează nici la capitolul efecte, iar ca mesaj nici atât. Ca elemente pro: nu există scene neterminate, personajele sunt plăcut construite, iar muzica este antrenantă și bine dozată. Puțin probabil însă să fie revelația toamnei…

Nota: 6,5/10

Articole similare

Profetul tehnologiei informației: Codul Enigma, de David Boyle

Carmen Florea

Ice Age 4: Continental Drift (2012)

Jovi Ene

Un western plictisitor: The Sisters Brothers (2018)

Dan Romascanu

1 comment

filme online 20 octombrie 2018 at 22:01

sper sa fie si varianta dublata in cinematografele din romania

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult