Filme Filme americane

Hitman’s Bodyguard: Care pe care (2017)

Hitman’s Bodyguard: Care pe care (2017)
Regia: Patrick Hughes
Distribuţia: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung, Salma Hayek

Urmărit de Ivan, Michael intră într-un magazin de bricolaj din Haga, unde se folosește de numeroase ustensile (precum un capsator, un topor sau un lanţ) pentru a se apăra. În cele din urmă, vânzătorul îi împinge lui Michael pistolul pe care acesta îl rătăcise în febra acţiunii, iar protagonistul scapă cu viaţă și sare în mașina condusă de Darius.

Hitman’s Bodyguard este un lung șir de pumni, împușcături, cascadorii, explozii, derapaje etc. Din păcate, efortul depus în scrierea scenariului nu este comparabil cu bugetul investit în mașinile scufundate în canalele din Amsterdam sau în ambarcaţiunile transformate în așchii. În plus, avem parte de numeroase clișee și personaje ori acţiuni neverosimile: tiranul est-european care masacrează sate întregi, intelectualul a cărui familie este ucisă drept pedeapsă pentru o nesupunere ideologică, fiul pastorului care ia calea fărădelegii, dragostea năbădăioasă între doi nelegiuiţi, chiar și autocarul plin cu măicuţe care ofera o călătorie muzicală protagoniștilor.

Umorul se aseamănă unor focuri de artificii: spontan, uneori surprinzător, alteori superficial, dar fără puterea de a lăsa vreo urmă după dispariţia genericului. Dar cui nu îi este clar încă din trailer, că filmul nu se adresează nici intelectului și nici afectivităţii, ci își propune doar să distreze și să binedispună două ore din viaţa spectatorului?

Dacă în privinţa sunetului ori a imaginii, Hitman’s Bodyguard nu iese din canoane, cascadoriile sunt impresionante, iar locurile alese pentru filmare, încântătoare. Rămâne un mister dacă bărbatul cu casca de motociclist și abilităţi de a se strecura printre mașini fără să facă o baie în Amstel, este chiar Ryan Reynolds sau o dublură.

În final, cu buna dispoziţie plutind în aer, cu floricele de porumb rămase printre dinţi și cu genunchii puţin amorţiţi, este posibil să te întrebi de ce, avându-l la dispozitie pe Gary Oldman și un buget de treizeci de milioane de dolari, Hitman’s Bodyguard nu este nici Tinker Tailor Soldier Spy, nici Léon.

Nota: 6.5/10

Articole similare

Planet 51 (2009)

Mihaela

The House of Mirth (2000)

Dan Romascanu

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) – Valerian și Orașul celor o mie de planete

Andra Avram

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult