Filme Filme americane Recomandat

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Regia: James Gunn
Distribuţia: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell, Sylvester Stallone, Elizabeth Debicki, vocile lui Bradley Cooper și Vin Diesel etc

Peter, Gamora, Drax, Groot și Rocket sunt angajaţi de Victoria Vinciguerra să lupte cu o creatură tentaculară și mucilaginoasă, posesoare a cel puţin 3 rânduri de dinţi ascuţiţi și plini de tartru. Pentru că unul dintre cei cinci gardieni ai galaxiei își insușește ceva ce nu i se cuvine, suveranii (civilizaţie suflată în aur și degrabă vindicativă) încep să îi vâneze prin universul întreg. I am Groot, I am Groot,  I am Groot,  I am Groot. David Hasselhoff își pierde uzul raţiunii și într-un acces egolatru este gata să își omoare fiul, dar o bombă artizanală, sacrificiul unui prieten și empatia salvează situaţia.

Scenariul reprezintă, ca și în cazul primului Guardians of the Galaxy, punctul forte al filmului. Bogat in acţiune, cu dialoguri pline de umor (sarcastic, cinic, sec, demisec) imprevizibil și autoironic, nu îţi rămâne în minte ca o poveste cursivă și coerentă, ci mai degrabă ca un pretext pentru a vedea și auzi personajele deja cunoscute și apreciate.

Coloana sonoră susţine ritmul acţiunii și cu toate că nu o egalează pe cea a lui Guardians of the Galaxy I, sunt câteva melodii din componenţa ei, care își vor găsi  locul binemeritat în playlistul multora dintre cei care apreciază filmul.

Avem parte și de câteva scene cu aer machist și ni se sugerează subtil că empatia merge mână în mână cu prostia. Personajul lui Pom Klementieff are nu doar capacitatea de a influenţa emoţiile celor din jur prin simpla atingere, ci și puterea de a ridica tensiunea arterială celor sensibili la misoginism.

Dar viaţa în galaxie este dură cu toţi locuitorii săi (nici măcar micul Groot nu scapă de vicisitudini, dar asta nu îl împiedică să fie, apoi, protagonistul inocent al uneia dintre cele mai amuzante scene). Așa că, dacă nu mergeţi la film pentru iluminare spirituală, subtilitate artistică sau corectitudine politică, nu veţi fi dezamagiţi. În schimb, vă veţi bucura de o comedie Marvel cu multe efecte speciale, coloană sonoră electrizantă și acţiune demnă de o cutie mare cu popcorn.

Nota: 7/10

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=jQFIu9InG7Q’]

Articole similare

Și răul dispare în întuneric… „I’ll Be Gone in the Dark” (HBO, 2020-2021)

Corina Moisei-Dabija

Cats & Dogs – The Revenge Of Kitty Galore (2010)

Delia Marc

Spring Breakers (2012)

Delia Marc

1 comment

Cristian Sabac 15 mai 2017 at 13:04

You go Andra!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult