Stiri

PIANOCKTAIL – gustă muzica lui George Enescu notă cu notă, la Journey Pub

Afis WEB Pianocktail Journey PubÎn perioada festivalului Enescu, cel mai apreciat eveniment dedicat muzicii clasice în România, ne leagă și mai multe lucruri de această personalitate marcantă: nu întâmplător, la numărul 25, pe strada George Enescu, foarte aproape de Ateneu și de Sala Palatului, în salonul Up Above de la Journey Pub, va răsuna muzica lui George Enescu din Pianocktail iar publicul este invitat să guste la propriu cocktailuri realizate după partiturile compozitorului.

Pianocktail

FB event: https://www.facebook.com/events/533110123507113/533111160173676/

Pianocktail dă gust muzicii lui George Enescu în cadrul ărpoectului Bucureștiului Creativ, propus de organizatorii Festivalui Enescu. Pianocktail este un concept inspirat din cartea ’’Spuma zilelor’’, de Boris Vian.  Proiectul este, în fapt, o pianină transformată şi modificată, astfel încât să poată da gust muzicii, la propriu, sub forma de cocktailuri. Principiul de funcţionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (în momentul apăsării clapelor) către electrovalvele conectate la sticlele cu băuturi, impuls care deschide electrovalvele, dozând astfel lichidul din recipient şi formând un cocktail.

6Între 30 august şi 20 septembrie, Pianocktailul se află la Journey Pub (str. George Enescu 25). Veţi avea ocazia să ascultaţi live, muzică la pian, interpretată de pianistul Leonard Mocanu, în vârstă de 24 de ani, student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și laureat al multor concursuri internaționale, printre care locul I la concursul internaţional de pian „Concours Musical de France”. El este cel care face ca magia să se întâmple în cele 3 spectacole planificate la Journey Pub.

La final veţi putea gusta muzica sub forma de cocktail sau o veţi putea lua acasă, în sticluţe frumos decorate, cu esenţă de muzică. Creatoarele și coordonatoarele acestui proiect sunt Antonia Dumitrescu și Raluca Macaleț.

* Spectacolele vor avea loc pe 3, 9 si 17 Septembrie la Journey Pub, începând cu ora 19.00.

5Bucuresti Creativ

Site: http://festivalenescu.ro/bucuresticreativ/

În 2015, evenimentele tematice din Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția „Impresii din copilărie” de George Enescu. Coordonatorii acestui proiect dezvoltat in cadrul festivalului Enescu au încurajat abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative.

Parteneri media:

Metropotam.ro, B24Fun, Zilesinopti, EventBook, ChestiiUrbane.ro, Gratuitor.ro, OrasulMeu.ro, RomaniaPozitiva.ro, SocietateSiCultura.ro, Filme-carti.ro, Bookuria.info

Articole similare

Cărţile vacanţei 2017 vin de la Humanitas!

Jovi Ene

Primăvara literară vine de la Litera

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (12 – 18 septembrie 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult