Stiri

Filmul săptămânii pe Cinepub.ro: The Bed is Broken

Filmul săptămânii pe CINEPUB este documentarul semnat de Raluca Răcean Gorgos, „The Bed is Broken”.

Realizat în cadrul Aristoteles Workshop în 2013 și premiat pentru cel bun film, documentarul s-a plimbat prin numeroase festivaluri internaționale, printre care menționăm Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam.

„The Bed is Broken” spune povestea lui Răzvan şi Vasile, doi copii (11 şi 14 ani) din zona Tarniţa, judeţul Suceava, care ajung într-o fostă colonie minieră, prinși între un teren de joacă violent și un loc de muncă ostil. Ei trebuie să adune zilnic fier vechi pentru a-şi câştiga existenţa.

Mai multe detalii

Spațiile și clădirile abandonate au fost dintotdeauna pe placul copiilor și cineaștilor. Poate pentru că poți construi totul de la zero sau poate pentru că fiecare spațiu părăsit are propria lui poveste.

Camera îi urmărește pe cei doi copii, explorând spațiile din clădirea abandonată: etajele fabricii, scările dintre etaje, birourile – acoperite cu o mare de teancuri și hârtii vechi. Nu prea pare să mai fie nimic de luat, clădirea fiind deja dezbrăcată până la os.

Documentarul realizat este un exercițiu observațional. Narațiunea urmărește cu răbdare granița dintre joacă și violență, ce reiese din relația celor doi băieți. Nu ne dăm seama, se joacă sau se atacă? În cele din urmă, își găsesc pe altcineva cu care să-și piardă timpul: un cățel la fel de jucăuș și deplasat precum cei doi copii. Entuziasmul câinelui ne reamintește de bucuria copilăriei într-un loc în care nu ai putea să te gândești la acest sentiment.

Articole similare

Astăzi începe GreenTech Film Festival – ediţia a II-a

Jovi Ene

În spatele coperților #2. Ce-a vrut să spună Marius Chivu?

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (11 – 17 mai 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult