Stiri

Editura Paralela 45 la Bookfest Chișinău 2023

Dragi cititori din Republica Moldova, Editura Paralela 45 vă invită la standul său din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest de la Chişinău. Vă așteptăm în perioada 30 august ̶ 3 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova, cu noutăți din domeniile ficțiune, nonficțiune, carte pentru copii și adolescenți, dar și carte didactică. Veți putea găsi la standul nostru circa 250 de titluri din cele mai îndrăgite serii și colecții apărute la Editura Paralela 45 și pe care le veți putea cumpăra cu o reducere de 25%.

La standul Editurii Paralela 45 veți găsi și cărți ale scriitorilor basarebeni Hose Pablo, Cătălina Bălan, Dan Negară, Nicolae Spătaru, Ronin Terente, Alexandru Bordian și Teodor Bordeianu. În antologia prozei feminine contemporane din România, Retroversiuni, apărută în 2023 și coordonată de Cristina Ispas, veți găsi texte semnate de Moni Stănilă, Paula Erizanu și Diana Iepure. La standul nostru veți găsi, de asemenea, „Tot ce poți cuprinde cu vederea”, o antologia a poeziei ruse contemporane realizată de Veronica Ștefăneț și Victor Țvetov, cu o prefață de Alexandru Vakulovski.

Vă așteptăm, la scena Salonului Internațional de carte Bookfest Chișinău, la cele patru evenimente ale Editurii Paralela 45, în zilele de 1 și 3 septembrie. Pe 1 septembrie, de la ora 14:00, vă invităm la prezentarea colecției Prima Dragoste – prima colecție de literatură română contemporană dedicată publicului Young Adult, coordonată de scriitoarea Diana Iepure. Alături de coordonatoarea colecției, va participa la eveniment criticul literar Maria Pilchin. Evenimentul va fi urmat, de la 14:30, de o discuție despre cărțile lui Andrei Kurkov și despre rolul scriitorului ca militant pentru o gândire liberă, într-o lume liberă. La dezbatere va lua parte scriitorul și ziaristul Vitalie Ciobanu.

Duminică, 3 septembrie, de la ora 15:00, va avea loc prezentarea celor mai noi cărți pentru copii și adolescenți: de la ediția aniversară a romanului Micul prinț, publicată la 80 de ani de la apariția cărții, în traducerea scriitorului Octavian Soviany, la serii de activități STEM pentru copii isteți, enciclopedii cu animale preistorice și colecții îndrăgite, semnate de scriitori și ilustratori europeni contemporani.  

Tot pe 3 septembrie, de la ora 15:30, vă dăm întâlnire la lansarea primei cărți de grandparenting din România, Manual pentru bunici de Arcadia Solum. Vom vorbi despre bunicie și relațiile dintre bunici, nepoți și părinți cu scriitoarea Irina Nechit, care este, la rândul ei, bunică. Așa cum spune Arcadia Solum, autoarea Manualului pentru bunici, cartea este despre a învăța cum putem să trăim în memoria nepoților și după ce murim și despre a învăța să fim bunici: ,,Putem lăsa copiilor sau copiilor copiilor noștri tot felul de moșteniri: o casă, o bijuterie, un ceas, un petic de pământ, un copac. Dar toate aceste lucruri ei le pot pierde. Dăinuim doar dacă lăsăm ceva trainic în mintea și în inima lor. Iar în inimă nu încap case, ci povești; în minte nu se sădesc copaci, ci deprinderi; memoria afectivă nu este un seif pentru bijuterii, ci pentru mirosuri, gusturi, simțăminte și amintiri.”

  • Vă invităm să aflați mai multe despre agenda evenimentelor Editurii Paralela 45 la Bookfest Chișinău 2023 accesând acest link.

Articole similare

MediaPro: Filmele anului 2011 (II)

Delia Marc

DUBLĂ LANSARE DE CARTE: Cele mai frumoase proze ale anului. Antologie, Cele mai frumoase poezii ale anului. Antologie

Jovi Ene

Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin în octombrie la Timișoara

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult