Editorial

Scrisoare deschisă autorităților din Câmpina

M3367S-4507Sesizarea adresata Politiei Municipiului Campina si autoritatilor locale.

Din spirit civic si dragoste pentru Campina.

”Către

Poliţia Municipiului Câmpina,
În atenţia Comisar şef de poliţie Romeo VĂSII

Spre ştiinţă,
Primariei şi Consiliului local al Municipiului Câmpina

Locuind în municipiul Câmpina şi frecventând aproape zilnic zona bulevardului Culturii, între cele două interescţii ale bulevardului cu str. Plevnei (intersecţia din nord şi cea din sud), zonă stradală care se află sub incidenţa  semnului rutier de INTERZIS ACCES vă informăm că această interdicţie nu este respectată de foarte mulţi conducători auto care, în mod evident, nu sunt riverani bulevardului Culturii pentru a putea justifica deplasarea prin această zonă.

După cum bine cunoaşteţi, în această zona a avut loc recent şi un accident deosebit de grav, soldat cu o victimă. Având în vedere şi lipsa unor parcuri si spaţii de joacă mai mari pe raza municipiului Câmpina, zona bulevardului Culturii, recent reabilitată si care în mod justificat este interzisă accesului auto, este frecventată masiv de copii, tineri pe role, biciclişti etc.

Din această perspectivă, vă solicităm să încercaţi să diminuaţi, pe cât posibil, accesul autovehiculelor în acest spaţiu, având în vedere şi proximitatea sediului Politiei cu zona specificata. Prin astfel de acţiuni descurajante se pot preveni viitoare evenimente neplăcute. În plus, legea (Codul rutier) trebuie să fie aplicată/aplicabilă tuturor, în mod egal. De asemenea, se poate studia împreună cu Primăria Municipiului Câmpina şi Consiliul local amplasarea fie a unor ralentisoare, fie chiar transformarea acestei zone într-una exclusiv destinata accesului pietonilor.

Cu deosebita consideratie,

Stefan Ene
Codrut Constantinescu”

Prezenta scrisoare a plecat și prin Poșta Română în data de 7 august 2013. Suntem curioși care va fi răspunsul autorităților și, mai ales, ce măsuri reale vor întreprinde.

Ne rezervăm dreptul de a ”bombarda” în continuare autoritățile locale cu asemenea sesizări sau acțiuni (ne gândim inclusiv la o acțiune civică în care să fotografiem plăcuțele de înmatriculare a autoturismelor care circulă pe Bulevard sau în care să blocăm accesul acestora pe această stradă).

Articole similare

10 materiale minune și poveștile lor incredibile, de Mark Miodownik

Jovi Ene

Spuma zilelor, de Boris Vian

Jovi Ene

Dușmanca. Balul, de Irène Némirovsky

Jovi Ene

11 comments

nu conteaza numele 8 august 2013 at 11:54

Domnilor care sustineti aceasta initiativa,
Tin sa va specific faptul ca este o mare tampenie ce ziceti dvs. Pozele nu au nicio valoare iar faptul sa blocati dvs. accesul autovehiculelor este ilegal. Nu cred ca bulevardul este spatiul dvs. asa ca nu mai aberati. In plus de asta sunt convins ca nu aveti masina iar in cazul in care aveti sunteti doar soferi de weekend.

Reply
codrut constantinescu 8 august 2013 at 12:06

Pai speram sa nu se ajunga la nimic altceva decat la o implicare sporita a autoritatilor locale in aceasta privinta.
Daca ne acuzati pe noi ca suntem soferi de week-end (o expresie ramasa in creierul dvs din regimul comunist, probabil) la fel va acuz si eu pe dvs ca nu aveti copil (mic sau mare, nici nu mai conteaza) sau daca-l aveti nu-l cresteti in Campina ci la Cannes sau Versoix. Sunt sigur ca nu aveti dvs km parcursi de noi dar aceasta comparatie ma amuza: sa ne batem in km parcursi in lume, Europa, tara? In plus, habar nu aveti ce reglementeaza accesul in acel bulevard. Si da, intr-o mica masura acel parc/bulevard este si al nostru pentru ca platim taxe si impozite in Campina fiind domeniu public. Dar chiar nu stiu de ce raspund unui om care din lasitate nu are curajul propriei identitati.Caci este usor sa stropsesti in anonimat/

Reply
Jovi 8 august 2013 at 12:13

Adaug la cele spuse de Codrut ca, in mod cert dvs., nu circulati decat in masina si nu si pe jos. Si putin va pasa ca in acea intersectie a murit de curand un om, lovit tocmai de un nemernic ce mergea pe Interzis spre Bulevard.
Cat ii ia unui sofer sa ocoleasca Bulevardul, ca doar nu e Centura de ocolire a Bucurestiului sau a Sofiei?

Reply
Jovi 8 august 2013 at 12:16

Iar pozele sunt un început de probă: le vom pune pe blog, le vom trimite și la Poliție!

Reply
nu conteaza numele 8 august 2013 at 12:22

si ce credeti ca veti rezolva in baza acelor poze? nu se pot aplica sanctiuni in baza acelor poze. daca nu stiti mai documentati-va.

Reply
Jovi 8 august 2013 at 13:03

Cred ca nu stiti ce înseamnă ”început de probă”… Dacă poliția sau primaria nu e interesată de poze, vor fi interesati presa si superiorii Politiei de la Ploiesti, etc.
Oricum, cred ca discuția cu un anonim nu își are rostul. Dvs. puteti continua sa circulati pe Interzis, noi vom continua demersurile de sanctionare a unor astfel de infractori!

Reply
Bunea Marius 14 august 2013 at 16:26

Propun ca pa toate strazile din Campina sa circule doar riveranii. Mi se pare echitabilc, caci toti platim taxe la fel. Copilul meu este intr-un pericol permanent, locuim pe strada Mioritei langa FISC, in timpul programului amintitei institutii masinile sunt parcate pe garduri, pe trotuar, pe strada si pe mama lor. S-a gandit vreun politician sau politist sa faca ceva ? Voi Codrut Constantinescu si Stefan Ene unde parcati cand veniti la FISC ? De unde v-a venit ideea ca B-dul Culturii este loc de joaca ? Este o strada cu accesul restrictionat dar deschisa circulatiei ! Ai calcat pe carosabil esti posibila victima, nu am vazut treceri de pietoni pe acolo. Ideea cu ralentisoare este cea mai stupida, nu rezolva nimic, este solutia oamenilor simpli. Si nu mai amenintati cu nimic platitorii de taxe,
ca nu v-ati cumparat strada !

Doru 8 august 2013 at 12:06

Şi eu sunt foarte curios ce şi DACĂ vă dau oamenii ăştia un răspuns! Şi eu am o problemă de altă natură la mine în parcare, problemă pe care am semnalat-o anul TRECUT, prin toamnă. Nu vă mai puneţi întrebări, nu s-a rezolvat nimic! Vă urez baftă!

Reply
nu conteaza numele 8 august 2013 at 12:20

dnul Codrut din respect pentru mama dvs care mi-a fost profesoara nu va voi taxa pentru cele spuse insa cred ca ar trebui sa reveniti la cartile dvs mediocre si sa lasati problemele orasului pe mana altor oameni.

Reply
codrut constantinescu 8 august 2013 at 12:29

D-le „nu conteaza numele” sunteti penibil si patetic caci numai un astfel de om aduce in discutie mama, unchiul, fratele intr-o disputa banala.Macar de-ati fi scris dvs cartile mele. Si in plus, stiu ca pare absurd dar putem avea si spirit civic, nu? L-a interzis cineva? Si poate ca problemele orasului ma privesc si pe mine.

Reply
codrut constantinescu 14 august 2013 at 16:39

Fiind un om simplu,d-le Bunea, va raspund doar atat: pe strada Mioritei merg cu bicicleta. Ca asa fac oamenii simpli. Apreciez doar faptul ca nu ati semnat „anonim „.Ca ati avut curajul opiniei chiar daca prea arogante, totusi.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult