Editorial Recomandari Recomandat

Recomandările cititorilor noștri pentru Târgul de Carte Gaudeamus 2013

afis_gaudeamus20_a3sLuni am încercat un mic sondaj pe pagina noastră de Facebook cu privire la recomandările cititorilor pentru lista de cumpărături de la Gaudeamus 2013. Am vrut să surprindem dorințele celor care ne citesc și listele pe care aceștia le-au făcut deja înaintea Târgului, dar și cărțile pe care le-au citit și le recomandă mai departe celorlalți.

Am evitat așadar să extragem pur și simplu din comunicatele de presă de la edituri, dar am lăsat posibilitatea acestora să facă la rândul lor recomandări în sondajul nostru. Puțini reprezentanți de PR mai sunt acum pe Facebook, îi înțelegem, probabil sunt deja pe drum spre RomExpo sau aranjează rafturile de cărți.

Comunicatele de presă ale editurilor le găsiti pe tag-ul Gaudeamus 2013, iată însă și recomandările noastre și ale cititorilor noștri:

Editura All (recomandări primite de la PR-ul editurii, Adela Râpeanu):

-”Suntem ceea ce sunt amintirile noastre”, Maria Cepalos în dialog cu maestrul Marin Moraru. Musai!

Și acolo ce-o să faci? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate”, de Diana Ursachi. Un ghid extrem de util în România de azi, nu?

Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică”, de Kjersti Annesdatter Skomsvold. Din Norvegia, una dintre țările invitate la Târgul de carte Gaudeamus 2013.

Editura Cartea Românească (recomandare primită de la Bogdan Hrib):

-”Caz închis”, de Stelian Țurlea. Despre carte, am scris și eu pe Filme-carti.ro: ”Am apreciat la Stelian Țurlea amplasarea acțiunii în realitatea românească, în perioada de tranziție eternă de la infernul comunist la democrația capitalistă, de la foștii torționari securiști la noua aristocrație îmbogățită, cea care provine de fapt din fosta clasă a nomenclaturiștilor din perioada anterioară.”

Editura Polirom (recomandări primite de la cititori):

O femeie iubită”, de Andrei Makine. Că tot vine Makine în București și va fi prezent și la Gaudeamus. O lectură care te prinde!

Lapte negru”, de Elif Shafak.

-”Platforma” de Michel Houellebecq, ”Prizonierul cerului” de Carlos Ruiz Zafon, ”Femei” de Charles Bukowski, ”Annabel” de Kathleen Winter, ”Pe drum” de Jack Kerouac, ”Cititorul” de Bernhard Schlink – recomandări de la Laurențiu, un fan activ al paginii noastre de Facebook.

Editura Humanitas:

Pantera din subterană”, de Amos Oz (recomandare de la Adriana Gionea)

Visătoarea din Ostende”, de Eric-Emmanuel Schmitt și ”Vă țineți de glume, domnule Feynman! Aventurile unui personaj ciudat”, de Richard P. Feynman – recomandări primite de la o cititoare 🙂

Extrem de tare si incredibil de aproape”, de Jonathan Safran Foer – tot de la Laurențiu.

Editura Paralela 45 (recomandări primite de la Tudor Călin Zarojanu):

Viața TV”, de Vlad Oncescu.

Mișcarea de rezistență”, de George C. Dumitru.

O istorie subiectivă a tranziției filmice. Al patrulea val, restaurația mediocrată și refondarea cinemaului românesc”, vol. II, de Valerian Sava.

Editura Vellant (recomandări venite de la Ionuța Necula, PR Editura Adenium):

Toți pleacă”, de Wendy Guerra

-”Buna intenție”, de Andres Barba

Editura Litera (recomandare venită tot de la Laurențiu):

O zi”, de David Nicholls

 

Și, la final, două recomandări de la mine:

Editura Vremea:

Mirajul utopiei. Călătoriile în URSS: control și propagandă” a colegului nostru, Codruț Constantinescu

Editura Publica:

-Biografia lui Djokovic, în curs de apariție, special pentru Gaudeamus.

 

Voi ce vă cumpărați de la Gaudeamus 2013?

Articole similare

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în august 2019

Jovi Ene

Avanpremieră editorială: ”America de peste pogrom”, de Cătălin Mihuleac

Jovi Ene

Top vânzări Editura Humanitas și Humanitas Fiction la Gaudeamus 2015

Jovi Ene

3 comments

Laurentiu 20 noiembrie 2013 at 10:21

Şi eu vă mulţumesc! 🙂 Spor la citit şi… cumpărat!

Reply
Razvan 20 noiembrie 2013 at 22:04

Eu va recomand cartea prof. univ. Thomas Molnar aparuta la editura Logos,care se gaseste la standul editurii Sophia,intitulata “Eu,Simah,prefectul Romei;Omul si masina”.O carte a unui om de mare cultura,profesor in Statele Unite la diverse universitati,care are un punct de vedere realist si original asupra lumii contemporane.

Reply
Jovi 20 noiembrie 2013 at 22:15

Mulțumim pentru recomandare, Răzvan, nu știam de ea.
Vom trece și pe la standul Editurii Sophia 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult