Filme Filme americane Recomandat

Girl Happy (1965)

Girl Happy (1965) – O fata fericita
Regia: Boris Sagal
Distributia: Elvis Presley, Shelley Fabares, Harold J. Stone

Filmele in care a jucat Elvis Presley nu sunt capodopere, nu au devenit filme cult, nu sunt considerate neaparat importante din punct de vedere al cinematografiei mondiale. Ele insa reusesc sa inspire optimism oricarui spectator, energie debordanta, mult dinamism. Pentru mine, aceste calitati, dar si faptul ca imi plac foarte mult melodiile de dragoste ale lui Elvis din aceasta perioada, ilustrate cu atat mai bine atunci cand exista personaje feminine incantatoare prin preajma, ma indeamna de fiecare data sa urmaresc cu drag musicalurile lui Elvis.

Shelley Fabares si Elvis

Girl Happy este filmul care m-a determinat sa il apreciez pe Elvis, cu mult inainte sa adun albumele sale, este filmul pe care l-am vazut de cateva ori bune si pe care acum l-am revazut cu aceeasi placere. Pot spune inca de la inceput ca Elvis nu a realizat filme memorabile sau inovative. Sunt ori comedii romantice (cum este acest film) ori westernuri, in care Elvis joaca rolul eroului si reuseste sa impuste toti dusmanii, iar printre scene regasim piese de rock’n’roll cunoscute sau compuse special pentru aceste filme. Femeile roiesc in jurul lui, el le canta balade romantice si le impresioneaza prin optimismul sau.

Nici Girl Happy nu are ceva deosebit: el, Rusty Wells, impreuna cu trupa sa canta in Chicago, desi viseaza ca macar pentru o perioada sa se mute in insoritul Florida, la Fort Lauderdale. Singura sansa pe care o primeste este ca sa o pazeasca pe fiica sefului lor, o tanara plecata pentru prima data in lume si deci vulnerabila in fata barbatilor care doresc aventuri de o noapte langa plaja. Ei insa sunt plecat in cautarea aventurilor, iar Rusty se regaseste curand in fata a doua femei pe care le doreste (un tipar in filmele sale) si trebuie sa se decida pe cine vrea. Aventuri, inchisoare, plaja, femei frumoase, cantece nepieritoare-ingredientele unui filme superb. Va las in compania catorva melodii frumoase.

Nota: 8/10

Articole similare

Cum să faci să NU citești, de Tommy Greenwald

Jovi Ene

Rehana (HBO Max, 2021) – o peliculă în tușe grosiere despre condiția femeii într-o lume profund patriarhală

Corina Moisei-Dabija

Prin blogosfera cinefilă (9 – 15 februarie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult