Filme Filme americane

Broken City (2013)

Broken City (2013)
Regia: Allen Hughes
Distribuția: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright

Câteodată descrierea ideii sau acțiunii unui film este mult mai clară decât sentimentul pe care l-am avut în timp ce l-am văzut. Aceasta este exact ceea ce simt despre ‘Broken City’, un thriller politic a cărui acțiune se petrece în zilele dinaintea alegerilor la primăria din New York (cu un prolog și câteva flashback-uri adăugate). Povestea (un caz de corupție la nivelul candidaților implicați în campanie, inclusiv primarul actual) și distribuția ar fi trebuit să ofere premizele cel puțin a unui thriller bun. Și totuși, rezultatul, după părerea mea, dezamăgește.

Numele eroului principal în film este Billy Taggart (Mark Wahlberg). El este un ex-polițist, iar filmul începe cu episodul care i-a scurtat cariera în poliție, moment în care se pare că a apăsat cam ușor pe trăgaci într-o împrejurare care ar putea fi interpretată ca ucidere mai mult sau mai puțîn intenționată a unui tip pe care toată lumea îl ura. Devenit detectiv privat, el este implicat într-o urmărire a soției primarului și candidatului la alegeri din New York (Russell Crowe) comandată chiar de acesta în ultimele zile ale campaniei electorale. Taggart pare a fi un tip onest, dar amestecul cu politica nu este făcut pentru oamenii cinstiți, mai ales când au datorii de plătit politicianului care i-a sprijinit în momentele grele. Povestea devine mai complicată pe măsură ce filmul se dezvoltă, iar detaliile (în cea mai mare parte legate de frauda imobiliară) nu sunt niciodată suficient de clare sau interesante. Sfârșitul este, de asemenea, departe de a fi convingător, cu o întorsătură finală greu de crezut, aparțînând – să zicem – psihologiei sacrificiului de sine.

Există cu siguranță motive să vizionați acest film în care am admirat calitatea actorilor – Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones. Am scris calitatea actorilor și nu jocul actoricesc, pentru că nu cred că rolul vreunuia dintre ei este un vârf al carierelor lor. Principala problemă a acestui film este scenariul, prea multe fire paralele, nici unul prea clar sau dominant, unele întrerupte brusc cum ar fi relația dintre erou și prietenă lui, un personaj care pur și simplu dispare din poveste fără prea multe explicații. ‘Broken City’ nu este un film prost, dar este mai puțin decât ar fi putut fi.

Nota: 5/10

Articole similare

Robocop (1987)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (25 – 31 martie 2019)

Dan Romascanu

Dans la maison (2012)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult