Stiri

ICR Tel Aviv – luna februarie 2012 (1)

WORLD SYMPHONY – CONCERT ETNO-JAZZ cu Marius Mihalache band & Irina Sarbu – 21 februarie ora 22:00 la Ierusalim si 22 februarie ora 19:00 la Rosh Pina!

Concertul oferit de Irina Sârbu și Marius Mihalache band cuprinde piese din albumul ”World Symphony”, inspirat din folclorul românesc si international. O combinaţie de sonorităţi calde şi liniştitoare în care magia liniei melodice şi tandreţea armoniilor crează o atmosferă în care te simţi bine şi mai ales te simţi acasă. Ecouri de muzică populară se amestecă în ritmuri discrete de jazz. Neliniştea ţambalului este echilibrată prin plutirea flautului, basul asigură stabilitatea armonică a edificiului sonor căruia percuţia îi dă culoare şi viaţă.

Peste toţi şi peste toate vocea se desfăşoară în nuanţe estompate dar impregnate de personalitate şi vibraţie. Cinci muzicieni – Marius Mihalache, Irina Sarbu, Mandela, Nicu Baran, Dragos Mihu – cinci interpreţi virtuozi, cinci artişti adevăraţi propun discret o formă complicată şi complexă de artă muzicală atent gandită, construită şi simţită în care elementele etno surprind, uimesc si inspiră. Prezentat sub aparenţa unei improvizaţii jucăuşe şi uşoare, produsul artistic finit este perceput cu plăcere şi asimilat cu uşurinţă.

Marius Mihalache, un exceptional artist al tambalului a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

În 2007 lansează albumul Wolrd Symphony, o combinație de jazz și muzică etno care combină surprinzător sonoritățile țambalului cu ale flautului, armonica cu solo-urile vocale.

Tânăra actriță si vocalistă Irina Sârbu este una dintre cele mai apreciate interprete de jazz din România. Performanțele sale cu totul speciale din albumul World Symphony reprezintă o adevărată călătorie prin muzica ultimelor decenii. Vocea și performantele sale interpretative au fost comparate cu cele ale faimoasei Ella Fitzgerald. În ultimii ani a fost invitată pe scene din Franta, Portugalia, Belgia, Italia, Grecia și, acum, în Israel.

Mai multe informații despre artiști: www.mariusmihalache.ro și www.irinasarbu.ro.

Articole similare

Norman Manea, invitat sa devina membru de onoare al Royal Society of Literature

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 11-13 martie 2011

Delia Marc

Evenimentele Grupului Editorial ART Gaudeamus 2012

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult