Editorial Recomandat

Cărți în filme – leapșă cinefilo-literară

112Se pare că e sezonul lepșelor cinefile. De data aceasta, e vorba despre cărțile din filme, o leapșă cinefilo-literară pe care a pornit-o Rontziki și despre care a mai scris și următorii (pe care i-am citit eu, probabil au fost mai mulți): AnzhelaLobontzik, Piratul cinefil, Movies as Mentors, Adriana, Ioana.

Cum nu colecționez nici filme prea multe, nici nu stau cu laptopul în brațe atunci când le vizionez pentru a face capturi de pe ecran, ci mă lungesc în tot patul sau fotoliul de la cinematograf și mă las purtat în lumea din film, mi-a fost cam greu să răspund rapid și fără ajutorul imaginilor capturate de alții.

Iată alegerile mele, cu câteva recomandarea (serioasă) de a citi, de a citi cât mai mult:

Annie Hall:

600full-annie-hall-screenshot.jpg

Mighty Aphrodite:

Mighty-Aphrodite-004

Lust Caution:

Lust Caution

Life of Pi:

Life of Pi

Cloud Atlas:

Cloud Atlas

Pride and Prejudice:

pride and prejudice

Matilda:

Matilda

Bonus 1: Audrey

Audrey

Bonus 2: Marilyn

Marilyn

P.S.: O selecție de urmărit este cea făcută de Cinesseur, în cadrul rubricii sale ”All good people read good books”. Enjoy!

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Arhiva trădării și a mîniei”, de Ion Vianu

Jovi Ene

Negru și Roșu, de Ioan T. Morar

Jovi Ene

5 consultații medicale inedite ale unui rezident

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult