Stiri

„Dacă marți, scriitorii îți citesc!” – Augustin Cupșa, lectură în premieră, marți, 17 octombrie, ora 19, la Humanitas Cișmigiu

Editura Humanitas vă invită marți, 17 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o nouă seară de lectură publică „Dacă marți, scriitorii îți citesc!”. Augustin Cupșa va citi în premieră din romanul Așa să crească iarba pe noi, aflat în pregătire la Humanitas. Cartea va fi lansată în noiembrie, la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus.

Augustin Cupșa (n. 1980) a studiat Medicina și și-a obținut specialitatea în Psihiatrie, la București (2010). A debutat în 2006 cu romanul Perforatorii (Editura Cartea Românească) în urma câștigării concursurilor de manuscrise organizate în paralel de către editură și USR. Ulterior, romanul a obținut premiul revistei Ramuri, premiul Petre Pantea al revistei Mozaicul, Premiul Opera Prima al Patronatului Român, sub egida USR, și a fost nominalizat la premiul Euridice. În același an a câștigat premiul HBO România cu un scenariu de scurtmetraj (Trenul către București pleacă de la linia 3) și a intrat în finala Festivalului Internațional de Film Anonimul cu un alt scenariu (Oh, Johnny, oh). După ce a obținut bursa European Alliance for Television and Culture, a studiat scenaristica la Geneva (2006/2007) și a început să colaboreze cu televiziuni și case de producție independente. A făcut parte din echipa de scenariști care a adaptat serialul de psihoterapie Be Tipul pentru HBO România (În Derivă), seria I (2010), seria a II (2011). Ceața (scurt metraj) a fost produs în 2016 și a intrat în festivaluri din această iarnă, iar Fructe necoapte (scurt metraj) se află în preproducție (Hai-Hui Entertaiment și Libra Film).

A mai publicat două volume de proză scurtă – Profesorul Bumb și Macii suedezi (Editura Cartea Românească) pentru care a fost nominalizat la Gala Tânărului Scriitori (2011) și Marile bucurii și marile tristeți (Editura Trei) nominalizat la Gala Bun de Tipar (2014) și tradus integral în limba sârbă (Velike radosti i velike tuge). Prezent în antologii de proză scurtă, a publicat și scurte eseuri în Dilema Veche, Mozaicul, Ramuri și România Literară, Art7, precum și proze scurte în reviste tipărite și electronice. În 2013 a fost autor invitat la International House of Authors Graz.

https://eventbook.ro/event/bilete-augustin-cupsa

Articole similare

Timp de 8 zile, 8 ipostaze feminine – 1 martie: „fetita devine femeie”

Jovi Ene

”Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu”, de Diana Mandache, se lansează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Jovi Ene

Autismul – între mit şi realitate – eveniment la Ceainăria Cărturești Verona

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult