Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Amorțire”, de Florin Lăzărescu, oferite de Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

AmortireDupă ce am luat o pauză de concursuri după Bookfest 2013, ne reîntoarcem la treabă. Aşadar, v-am pregătit un nou concurs:

Premii trei exemplare din cartea ”Amorțire”, de Florin Lăzărescu, publicată de curând de Editura Polirom, în cadrul Colecției Fiction Ltd.

Despre carte:

„Un autor nonconformist, cu priza la realul miraculos, cu interogatii care ii sint proprii, cu intuitii ce il diferentiaza de colegii de generatie. Florin Lazarescu scrie pentru ca are ceva de transmis; proza sa este marturia unor experiente autentice, in plan existential, nu doar reflexul unor experimente pur literare.” (Bianca Burta-Cernat)

„As remarca la F.L. spiritul de observatie, stiinta de a alege intimplari si situatii care se potrivesc textului unde le foloseste, modul in care isi apropie personajele de cititor – desi cam ciudate, personajele lui ii amintesc citi-torului de cineva pe care-l cunoaste.” (Mihail Vakulovski)

Amorțirea lui Florin Lăzărescu pare un roman inspirat din realitate, neexistând în acest roman momente care să ni se pară de natură fantastică, ci acțiunea, personajele, evenimentele sunt atât de reale, încât ne întrebăm, uitându-ne în jur, care dintre vecinii noștri de călătorie cu metroul seamănă cu Evghenie, care dintre bătrânii aflați în parc vor avea sau pot avea aceeași soartă cu Valeria Stoican. Tocmai aici este valoarea acestui roman: personajele sunt atât de reale, încât se identifică rapid cu noi sau cu cei din jurul nostru, oricine se poate visa scriitor și se refugiază în meserii obscure până când reușește, oricine poate avea, cândva, un acces de nebunie sau poate chiar o boală gravă, care ne poate transforma ireversibil.” (Recenzie Filme-carti.ro)

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este scriitorul român contemporan preferat și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi dintre ei – prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul – pentru cel mai inspirat răspuns, ales de către echipa Filme-carti.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 16 iunie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea Amorțire”, de Florin Lăzărescu.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (17 iunie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, doi castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org, iar unul pentru cel mai inspirat raspuns de catre echipa Filme-carti.ro. Am generat o secventa de la 1 la 52 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.

Cei doi castigatori prin Random.org sunt:

1

2

3

-comentatorul constantin H. – ”Lumina din poeziile Victoriţei Duţu stabileşte o analogie între două structure lirice, între spiritual postmodern şi cel globmodern.” – COMENTARIU INVALIDAT, ESTE COPIAT DE PE SITE-UL Rasunetul.ro;

-comentatorul Grosu Ioana – ”Tudor Chirila. Pentru ca mi-au ajuns la suflet toate vorbele din Exercitii de echilibru!!!“;

-comentatorul Vasile Carmen – ”Imi place in mod deosebit Nichita Stanescu, pentru ca are o poezie pura si dedicata oamenilor, a corpului uman si naturii.

Cel mai inspirat raspuns:

comentatorul Andreea – ”Cel mai simpatic scriitor tanar de pe la noi mi se pare Razvan Radulescu. Romanele lui au un umor nebun si o viata frenetica intr-insele, alcatuita din personaje cel putin deconcertante izvorate dintr-o imaginatie cel putin ciudata. Cel mai mult mi-a placut „Teodosie cel Mic”, mai precis felul in care Radulescu construieste o lume in acelasi timp „ieroglifica”, in descendenta cantemiriana, si suprarealista, apropiata de cea a lui Urmuz, Gherasim Luca si Naum. Cum sunt o mare iubitoare de bufnite, am indragit si bufnita cultivatoare de capsuni din roman.
Radulescu imi e simpatic si pentru scenariul filmului „Moartea Domnului Lazarescu”, unde umorul negru se impleteste cu tragicul si cu o foarte fina aluzie dantesca. Ce sa mai, e un tip cu preocupari dintre cele mai diferite, care, nu stiu cum se face, exceleaza pana la urma in tot ceea ce face- cel putin din punctul meu de vedere, unul eminamente subiectiv.”

Felicitari!

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Midnight Sky, The Crown Sezonul 4

Jovi Ene

Primul eveniment din seria Club de lectură „Eu citesc!”

Jovi Ene

Cele mai vândute titluri ale Editurii Litera la Gaudeamus 2016

Jovi Ene

51 comments

Copacean Constantin 10 iunie 2013 at 11:04

Iulian Tanase, pentru jocurile de cuvinte inspirate si imaginatia suprarealista

Mihai T. 10 iunie 2013 at 11:57

Gabriela Adamesteanu. Este un scriitor deosebit si sensibil fata de umanitate si acest lucru se vede in numeroasele carti pe care le-a scris. Cel mai cunoscut roman este Dimineata pierduta in care vorbeste despre trecerea timpului si evoca perioada comunista prin intermediul personajului madame Delca. Este un roman spumos, razi la fiecare pagina pe care o citesti.

Alina S 10 iunie 2013 at 13:36

Scriitoarea mea preferata este Florina Ilis, o prezenta inteligenta si sensibila in literatura romana contemporana, care abordeaza cu daruire teme din cele mai diverse ce suscita imaginatia cititorului, oferindu-i de fiecare data savoarea lecturii in special prin cursivitatea stilului.

gheorghe 10 iunie 2013 at 15:44

Stefan Agopian, pentru ca este un scriior cu stil unic in literatura romana.

Miron Raluca 10 iunie 2013 at 16:06

Sorin Alexandrescu, deoarece am fost impresionata de volumul William Faulkne.

Radu D. 10 iunie 2013 at 16:36

Imi place scriitorul si criticul literar Eugen Simion, pentru ca are un stil unic, un stil pe intelesul tuturor. Fiecare carte emana caldura si prietenie puternica.

Andreea 10 iunie 2013 at 17:07

Cel mai simpatic scriitor tanar de pe la noi mi se pare Razvan Radulescu. Romanele lui au un umor nebun si o viata frenetica intr-insele, alcatuita din personaje cel putin deconcertante izvorate dintr-o imaginatie cel putin ciudata. Cel mai mult mi-a placut „Teodosie cel Mic”, mai precis felul in care Radulescu construieste o lume in acelasi timp „ieroglifica”, in descendenta cantemiriana, si suprarealista, apropiata de cea a lui Urmuz, Gherasim Luca si Naum. Cum sunt o mare iubitoare de bufnite, am indragit si bufnita cultivatoare de capsuni din roman.
Radulescu imi e simpatic si pentru scenariul filmului „Moartea Domnului Lazarescu”, unde umorul negru se impleteste cu tragicul si cu o foarte fina aluzie dantesca. Ce sa mai, e un tip cu preocupari dintre cele mai diferite, care, nu stiu cum se face, exceleaza pana la urma in tot ceea ce face- cel putin din punctul meu de vedere, unul eminamente subiectiv.

Nicoleta 10 iunie 2013 at 18:40

Aurora Liiceanu pentru ca m-a ajutat prin intermediul cartilor dansei sa realizez unele lucruri despre mine si despre personalitatea mea si pentru ca mi-a starnit interesul in a citi mai multe despre femeile din viata barbatilor care au avut o influenta in literatura universala de-a lungul timpului.

Alina. 10 iunie 2013 at 19:32

Octavian Paler doarece atinge anumite probleme ale societatii actuale si ale valorilor umane pentru care prezint un anumit interes

Vintilescu daniel 10 iunie 2013 at 20:03

Nichita stanescu , poate prin prisma ca este singurul mare poet care se învață la bacalaureat temeinic …acum 15 ani , cine toți elevi cintau ploua in luna lui marte , pentru ca toată lume in asculta pe nicu alifantis , si pentru ca poate fiind subiectiv l-am cunoscut in dr tr severin

Simona 10 iunie 2013 at 20:15

Dan Lungu pentru ca ador oralitatea stilului sau. De fiecare data cand il citesc parca ma vad proiectata in cartea lui si parca as fi partasa la discutiile personajelor la fata locului.

Adriana 10 iunie 2013 at 22:10

Gabriela Melinescu, pentru ca scrie in limba literaturii, dincolo de specificul romanei, francezei sau suedezei.

Nae M. 10 iunie 2013 at 22:34

Ma gandesc la Nichita Stanescu care a revolutionat cu literatura romana, un poet preferat pentru ca vorbeste in poezia sa despre frumusetea corpului omenesc cu atata sensibilitate.

Ionescu Aneta 11 iunie 2013 at 08:54

Mircea Cartarescu,pentru ca scrierile lui sunt in pas cu vremea.

Bumbaru Daniel 11 iunie 2013 at 11:14

Liliana Corobca deoarece romanele sale sunt foarte realiste si captivante. Descrie diverse intamplari din viata cotidiana a oamenilor din diferite categorii sociale.

Noemi Pripon 11 iunie 2013 at 11:18

Tudor Chirila- intr-o carte a reusit sa suprinda toate emotiile pe care le-am experimentat vreodata.

Ursu George 11 iunie 2013 at 11:25

Neagu Djuvara pentru cultura imensa și imensele judecati de valoare pline de puritate pe care le ofera în fiecare carte.

Mariana A. 11 iunie 2013 at 12:03

Imi place Mircea Cartarescu deoarece carte lui, „Travesti”, m-a ajutat sa trec prin adolescenta cu mai putina anxietate.

alex 11 iunie 2013 at 12:10

Octavian Paler, am citit vreo 3 carti de ale lui si mi-au placut.

Adi Leahu 11 iunie 2013 at 12:53

Tatiana Niculescu Bran pentru că a inițiat și realizat în limba română romanul jurnalistic – „Spovedanie la Tanacu” și „Cartea Judecătorilor” (apărute la Humanitas, reeditate la Polirom).

Lazar Adrian 11 iunie 2013 at 13:39

Imi place Mircea Cartarescu. De ce iubim femeile mi se pare o carte remarcabila.

Cristina Alexandru 11 iunie 2013 at 14:19

Chiar sunt scriitori romani contemporani pe care ii urmaresc si caut sa-i citesc si care sunt foarte talentati si foarte buni, regret ca nu sunt mai recunoscuti si mai cititi pentru ca sunt cativa care merita toata atentia si pot concura cu scriitori straini. Din respect pentru numele propus de Dvs si pentru premiu acordat, dar mai ales pentru ca am citit si mi-a placut ” Trimisul nostru special”, am sa spun ca-l aleg ca preferinta pe Florin Lazarescu ! Si nu va ascund ca-mi doresc sa castig cartea aceasta, altfel oricum am s-o citesc pentru ca mi-a placut prezentarea si descrierea ei pe care am gasit-o si pe facebook si am recomandat-o! Felicitari Dvs si scriitorului !

sanzianul 11 iunie 2013 at 15:12

Maria Manolescu pentru ca mi-a dat un pic de bataie cu cartea ei – picaturile de sange pe linoleumul din lift.

rosca raluca daniela 11 iunie 2013 at 15:21

Iulian Tanase, pentru jocurile de cuvinte inspirate si imaginatia suprarealista

Vasile Carmen 11 iunie 2013 at 16:19

Imi place in mod deosebit Nichita Stanescu, pentru ca are o poezie pura si dedicata oamenilor, a corpului uman si naturii.

Eugenia 11 iunie 2013 at 18:30

Mircea Cartarescu datorita stilului inconfundabil de a scrie

Hascu Ionut Marius 11 iunie 2013 at 19:03

Mircea Cartarescu pt. Levantul

HUTU MIHAELA 11 iunie 2013 at 19:39

Mie imi place Guillaume Musso caci am citit cartea „Vei fi acolo?” care m-a cucerit iremediabil. Mi-a placut modul de exprimare si povestea in sine.

Adrian 11 iunie 2013 at 20:26

Mircea Cartarescu pentru „De ce iubim femeile”, o carte foarte buna

Zorro 11 iunie 2013 at 20:29

Lucian dan Teodorovici pentru ca a trecut de la acel realism pe care il regasim si in filmele noului val, la teme puternice precum sunt comunismul, Securitatea si anii 50. (vezi Matei Brunul).

RM 11 iunie 2013 at 22:31

Mircea Cartarescu, pentru ca „Nostalgia” lui m-a facut sa vad literatura romana cu alti ochi si pentru ca ma impresioneaza de fiecare data. Nu doar cu proza, ci si cu poezia.
(As spune ca si Filip Florian imi place foarte mult, dar n-am citit decat o carte de-a lui, deocamdata) 🙂

tynayyy 11 iunie 2013 at 23:15

andrei ruse, are un stil original, palpitant si foarte realist

ony 11 iunie 2013 at 23:16

imi place mult tatiana niculescu bran, scrie atat de fascinant incat i-am citit 2 carti in mai putin de o saptamana

pauna oana 12 iunie 2013 at 09:45

Mircea cartarescu pentru ca i-am citit Zen.Jurnal si am ramas placut impresionata.Are verva,are pasiune in penita,critica dur,e ironic,mediteaza la aspectele vietii-lucruri care mie imi plac la o carte.O sa-i cumpar toate cartile.

Mihaela Luca 12 iunie 2013 at 12:51

Octavian Pale, are un stil deosebit.

Maria 12 iunie 2013 at 15:02

Scriitoarea asupra căreia mă îndrept în această perioadă este Ioana Pârvulescu, o personalitate ce impresionează prin stilul direct cu care analizează imaginea societăţii actuale. Scrierea sa, deşi majoritar eseistică prezintă în mod critic aspecte extrase din realitatea imediată a societăţii în ansamblul ei, şi în mod deosebit, a universului artei de a scrie.

Sabina 12 iunie 2013 at 23:28

Mircea Eliade- m-a urmarit inca de la inceputurile mele ca cititor pana in prezent si mereu ma fascineaza stilul lui unic, actual.

Andrei J 13 iunie 2013 at 13:31

În cazul acesta o decizia este greu de luat. Oscilez între Dan Lungu, un ”Creangă” al zilelor noastre și Florian Filip ”îmblânzitorul” cuvintelor. Dar având în vedere ca printre ultimele cărți citite este una scrisă de F. Filip, merg pe mâna acestuia. Îl consider cel mai savuros și estet autor român contemporan.

Melinda V. 13 iunie 2013 at 20:41

Mircea Cartarescu pentru poeziile de inspiratie argheziana.

Paul Stefan 13 iunie 2013 at 23:12

Gabriela Adamesteanu, pentru ca este un om deosebit si sensibil referitor la timpul pe care il evoca. Cred ca dansa este un personaj al timpurilor descrise.

constantin H 14 iunie 2013 at 10:18

Lumina din poeziile Victoriţei Duţu stabileşte o analogie între două structure lirice, între spiritual postmodern şi cel globmodern.

Dora 14 iunie 2013 at 21:07

Îmi place IvcelNaiv pentru că e misterios, jucăuş şi mă face să zâmbesc. În plus, e medicament bun pentru dezamăgirile în dragoste.

Cobuz Victor 14 iunie 2013 at 23:52

Filip Florian pentru originalitatea cu care ne surprinde în fiecare carte şi mă refer aici la toate elementele de la stilul său de scris la personaje şi teme.

Curieru I. 15 iunie 2013 at 00:12

Andrei Plesu. De ce? Pentru ca este un om care gaseste atat de usor ideea de a-l convinge pe cititor sa-i citeasca cartile. Tehnica moderna imbinata cu filozofia fac din acest scriitor si elev al lui Noica un unic si superb om de cultura.

Adela D 15 iunie 2013 at 11:33

Mircea Cartarescu datorita stilului deosebit

Gica C. 15 iunie 2013 at 17:30

Eugen Simion pentru ca este un om deosebit si talentat in ale scrisului. Asadar, ramane un scriitor si critic literar preferat.

SERBAN LUCIAN 15 iunie 2013 at 18:45

O carte ce merita cumparata , plina de esenta si scrisa frumos

Grosu Ioana 16 iunie 2013 at 19:51

Tudor Chirila. Pentru ca mi-au ajuns la suflet toate vorbele din Exercitii de echilibru!!!

Maria Elena 16 iunie 2013 at 19:57

Scriitorul meu preferat este Mircea Cartarescu prozator si romancier , pentru ca are un stil aparte de a scrie , stil ce l-am indargit de la primele pagini citite. Cartea preferata scrisa de el este „De ce iubim femeile”

Ionutzk 16 iunie 2013 at 21:09

Liliana Corobca deoarece romanele ei sunt foarte interesante si nu ma pot opri din citit de fiecare data cand ma apuc de o lucrare de-a ei.

Iulia B. 16 iunie 2013 at 23:33

Ca si scriitor contemporan l-as mentiona pe Mircea Cartarescu, pentru stilul deosebit, originalitatea, delicatetea si in acelasi timp echilibrul sau. Opere preferate: „Levantul”, „Nostalgia”, „De ce iubim femeile”, „Frumoasele straine”.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult